67 yaşındaki Dursun Gürdal, oğlu Aslan Anıl Gürdal’ın gelini Gülay ile birlikte doğumdan önce Amerika’nın New Jersey Eyaletine gittiğini ve Ece’nin 20 gün önce dünyaya geldiğini belirterek, “Torunumun orada doğmasını ben istedim. Çünkü orada doğduğu için özellikle ileride eğitim açısından birçok avantajı olacak. İlk kız torunum olduğu içinde onu keman sesleri arasında dans ederek karşıladım” dedi.


Dursun Gürdal, oğlu, gelini ve özellikle torunu Ece’ye sürpriz yapmak için İstanbul’da birçok sanatçının sahnede arkasında çalan üç kemancıyı kiraladığını söyledi. THY uçağı ile New York’tan gelen Ece için henüz TC nüfus cüzdanı çıkartılmadığı ve ABD vatandaşı olduğu için Türkiye’ye girişinde vize alındı.


Yaklaşık bir saate yakın Atatürk Havalimanı Geliş Terminali'nde heyecanla bekleyen Dursun Gürdal, torununu görür görmez kucağına aldı ve kemanların eşliğinde Samanyolu şarkısını çaldırarak Ece ile ilk dansını yaptı. Geliş terminalindeki yolcu karşılayanlar, yolcular ve çalışanlar Dursun Gürdal’ı 20 günlük torunu ile dansı sırasında uzun süre alkışladı. Dursun Gürdal son olarak torunu için yazdığı şiiri okudu.

(BB)