İlçe merkezindeki Ofis Yolu'nda düzenlenen eyleme CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Hayrettin Kartal, elektrik, doğalgaz ve akaryakıta yapılan zamların sınırları zorlamaya başladığını söyledi. Emekçilerin, emeklilerin, yoksul halkın sırtındaki yükün her geçen gün katlandığını ifade eden Kartal, şöyle dedi:

"Krizlerin faturası halkımıza ödetilmektedir. Adaletsizliğe, haksızlığa, işsizliğe, pahalılığa, yoksulluğa, zamlara karşı ezilenlerin sesi artık bir çığlığa dönüşmektedir. Zamlara, işsizliğe, yoksulluğa, savaşa karşı, eşitlik, adalet, demokrasi, barış ve insanca bir yaşam için bugün burada sesimizi yükseltiyoruz. Türkiye artık dünyada en pahalı elektriği, en pahalı doğalgazı, en pahalı akaryakıtı kullanıyor. Ama artık 'yeter' diyoruz. Bu insafsızca sömürüye, zamlara hayır diyoruz."

Basın açıklamasının okunmasının ardından eyleme katılanlara, 'Bu araçta dünyanın en pahalı akaryakıtı kullanılmaktadır' yazılı çıkartmalar dağıtıldı. Sürücüler, çıkartmaları araçlarına yapıştırarak ilçe merkezinde tur attı.



İÇ(EE/BT)