Çiğli Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, HDP İzmir İl Binası'na yönelik saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesini protesto etmek için Çiğli Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

“Katilleri tanıyoruz HDP halktır susturulamaz” yazılı pankart taşınan açıklamada, “HDP halktır, halktır burada” ve “Deniz Poyraz ölümsüzdür” sloganları atıldı.

Grup adına açıklama yapan Emine Akbaba, perşembe günü “Türkiye siyasi tarihinin karanlık ve alçakça saldırılarından birinin daha gerçekleştirildiğini” belirterek şunları söyledi:

“HDP İzmir İl Binası'na yapılan planlı ve sistematik katliam girişimi, kaostan beslenen iktidarın yarattığı siyasi iklimin sonuçlarından biridir. İktidarın, HDP’yi hedef haline getirmesinin ardından saldırıların gerçekleşmesi bir tesadüfe değil, siyasi iradenin zeminini sağladığı planlı saldırılara işaret etmektedir.”

Almanya'dan Türkiye'ye giden esrar sınırda ele geçirildi Almanya'dan Türkiye'ye giden esrar sınırda ele geçirildi

'KATLİAM SİYASİ İKLİMİN ÜRÜNÜDÜR'

Saldırının, iktidar blokunun oluşturduğu siyasi iklimin ürünü olduğunu söyleyen Akbaba, “Bu saldırı içeride ve dışarıda sürdürülen Kürt düşmanlığının sonucudur. Deniz yoldaşımıza sıkılan kurşun sadece Kürt halkına, demokratik siyasete ve HDP’nin temsil ettiği ortak yaşam iradesine değil aynı zamanda ülkede adalet, eşitlik, barış ve demokrasi isteyen tüm muhalif güçlere sıkılmıştır. Güvenliği sağlamakla görevli siyasi iktidar ve emrindeki kolluk kuvvetlerinin Türkiye halkları açısından açık şekilde güvenlik sorunu oluşturduğu bir kez daha kanıtlanmıştır” diye konuştu.

'DEMOKRASİ GÜÇLERİ BİR ARAYA GELMELİ'

“Vakit kaybetmeden tüm demokrasi güçlerinin halkların geleceğine dair demokratik ilkeler etrafında müzakere ederek çözüm önerileri geliştirmesi gerektiğini” dile getiren Akbaba, demokratik ve özgür bir geleceğin ancak bir araya gelerek inşa edilebileceğini vurguladı.

Bugün HDP’nin yanında olmanın toplumsal bir sorumluluk olduğunu söyleyen Akbaba, şöyle devam etti:

“Deniz ve binlerce yoldaşın mücadelesine yakışır şekilde, bu ülkeye barışı ve demokrasiyi getirene kadar bir an bile olsun duraksamadan onurlu ve haklı yürüyüşü elbirliği ile sürdürmeliyiz. Gün susma günü değil gün faşizme karşı bir arada durma, kenetlenme ve haykırma günüdür. Bugün bu saldırılara karşı verilebilecek en anlamlı cevap HDP’nin kapatılmasına karşı durmak ve buna izin vermemek üzere mücadele etmektir. Mücadele, kararlılık ve özgür yaşam tutkusuyla harmanlanan Denizlerimiz tükenmeyecek, Poyrazlarımız esmeye devam edecektir.”

Açıklama atılan sloganlarla sona erdi. (Kaynak: Duvar)