İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, müşteri olarak girdiği banka şubesinde, soygun girişiminde bulunan genci bulmak için geniş çaplı soruşturma başlatan polis, banka şubesindeki ve kaçış güzergahındaki tüm güvenlik kameralarını incelemeye aldı. İncelemede, soygun girişiminde bulunan kişinin, en son görüldüğü nokta tespit edildi. O noktada, şüphelinin kaçarken attığı siyah renkli şapka da bulundu. Vatandaşlarla yapılan görüşme sonucu, şüpheli kişinin, yakındaki evi de tespit edilerek kimliği belirlendi.

Adnan Saygun Lisesi öğrencisi olan ve bir ay önce psikolojik sorunları nedeniyle kaydını dondurduğu belirlenen 16 yaşındaki S.P.'nin evinden alınan fotoğrafı, bankanın güvenlik görevlisi tarafından da teşhis edildi.

Olayın ardından evine gelip üzerindeki siyah tişörtü çıkaran, kırmızı olanı giyen ve daha sonra yaptıklarını annesine telefonla anlatan S.P., takipteki polisler tarafından yolda yürürken yakalandı. Gözaltına alınan ve paraya ihtiyacı olduğu için bu yola başvurduğunu söylediği öğrenilen S.P., Emniyet'e götürülürken ağlamaya başladı.

Bir televizyon kanalındaki dizide oynayan ünlü bir oyuncunun da baba tarafından uzaktan akrabası olduğu öne sürülen S.P., işlemlerinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.



İZMİR,