Konak İlçesi Eşrefpaşa Semti'nde 29 Kasım 2010’da meydana gelen olayda, ailesiyle Gaziantep'te yaşayan Çiğdem Şahin, internetten tanıştığı, İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde polis memuru A.K.G. ile arkadaş oldu. İnternette arkadaşlığı ilerleten polis memuru ve Şahin bir süre sonra yüz yüze görüşmeye karar verdi.

Çiğdem Şahin, A.K.G. ile görüşmek için İzmir'e geldi. Ancak genç kız, geldiği polisin evinde tabancayla başından vurulmuş halde ölü bulundu. Polis kız arkadaşının intihar ettiğini belirtti, ancak şüpheli olarak tutuklandı.

Sanık polis memuru hakkında İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Daha önce görülen duruşmada sanık polisin avukatı Muammer Yurdakul, "Bu olay 2 yıldır cinayet mi, yoksa intihar mı diye bir türlü aydınlatılamadı. Biz bu olayın intihar olduğunu savunuyoruz. Ölen genç kızla ilgili bazı araştırmalar yaptık. Çiğdem'in kilitli olan ve sadece arkadaşları tarafından görülebilen, sosyal paylaşım sitesi facebook sayfasında elinde silah ile çekilmiş ilginç video görüntüleri olduğunu öğrendik. Ayrıca yine genç kız facebook sayfasının giriş kısımların sürekli intihar sözcükleri içeren bir takım yazılar yazdığı bilgilerine ulaştık. Facebook sayfasının bu davaya ışık tutacağına inanıyoruz" dedi.

Avukatın bu talebini kabul eden mahkeme heyeti, Çiğdem Şahin'e ait olan facebook sayfasının şifresinin kırılması ve içeriğinin incelenmesi için Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlar Müdürlüğü'ne yazı yazdı.

İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan polis memuru A.K.G. ile avukatları Muammer Yurdakul, Ahmet Uray ve Serkan Türkdoğdu katıldı. Mahkeme başkanı hakim Nurettin Küdür, Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şubesi'nden gelen, Çiğdem Şahin'in paylaşım sitesi facebook sayfasına girilemediği şeklindeki yazısını okudu.

Sanık polis memuru A.K.G., üç sayfadan oluşan savunma dilekçesini mahkemeye verdi. Cumhuriyet Savcısı Abdullatif Yüksel, mütalasında, 'sanığın maktülün kendini vurduğu iddiaları, atışın uzak mesafeden yapılmış olması, merminin yukarıdan aşağıya izlediği yol, sanığın beyanları ile tanıkların beyanları arasında farklılık olduğu, suçta kullanılan tabanca üzerinde maktülün parmak izine rastlanmadığı belirtip sanığın genç kadını o anda meydana gelen tartışma sonucu öldürdüğünü' belirtip, müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatları mütalaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre istedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı karar için erteledi.



BK(İÖ/SS)