Konak ilçesi Eşrefpaşa semtinde 29 Kasım 2010 tarihinde meydana gelen olayda, ailesiyle Gaziantep'te yaşayan Çiğdem Şahin, internetten tanıştığı İzmir Emniyeti Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru A.K.G. ile arkadaş oldu. İnternetten görüşen polis memuru ve Şahin bir süre sonra yüz yüze görüşmeye karar verdi. Çiğdem Şahin, bu amaçla A.K.G. ile buluşmak için İzmir'e geldi. Genç kız, silahla başından vurulmuş bir şekilde polis memurunun evinde ölü bulundu. Polis memuru kız arkadaşının intihar ettiğini söyledi, ancak şüpheli olarak tutuklandı. İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan polis memuru A.K.G., kız arkadaşının belindeki silahı kapıp, başına dayayarak ateş ettiğini ileri sürerek tahliyesini istedi.

'ELİNDE SİLAHLA GÖRÜNTÜLERİ VAR' İDDİASI

Duruşmada söz alan sanık polis memuru A.K.G.'nin avukatı Muammer Yurdakul, olayın 2 yıldır bir türlü aydınlatılamadığını belirterek şunları söyledi:

"Biz bu olayın intihar olduğnu savunuyoruz. Ölen genç kız ile ilgili bazı araştırmalar yaptık. Çiğdem'in, kilitli olan ve sadece arkadaşları tarafından görülebilen sosyal paylaşım sitesi facebook sayfasında, elinde silah ile çekilmiş ilginç video görüntüleri olduğunu öğrendik. Ayrıca yine genç kızın facebook sayfasının giriş kısımlarına sürekli intihar sözcükleri içeren bir takım yazılar yazdığı bilgilerine ulaştık. Facebook sayfasının bu davaya ışık tutacağına inanıyoruz."

Avukatın bu talebini kabul eden mahkeme heyeti, Çiğdem Şahin'e ait olan facebook sayfasının şifresinin kırılması ve içeriğininin incelenmesi için Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.



BK(AÖ/COŞ)