'Sinemacılar Kralı' olarak bilinen Yavuz Çamlıca ve kardeşi Bülent Çamlıca'yı öldürdükleri gerekçesiyle elemanları cezaevinde bulunan Beşok çetesinin yerine faaliyet gösteren Yıldırım Özkahraman elebaşılığındaki çıkar amaçlı suç örgütü, anlaşmazlığa düştükleri Cenk Çelik, Mustafa Dinç, Mehmet Özer ve Fevzi Aluç’u 2007 yılı Mart ayında, iddiaya göre kendilerini polis olarak tanıtıp kaçırdı. Dört kişiden haber alınamaması üzerine harekete geçen polis, Altındağ Semti’ndeki bir çiftlik evine baskın düzenledi. Baskında, dört kişinin işkence edilip öldürülerek yakıldıkları saptandı. Soruşturma sırasında cinayetlerle ilgili 18 kişi gözaltına alırken, 4 tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, 3 pompalı tüfek, 1 av tüfeği, sahte ehliyet ve kimlikler ele geçirildi.

AYRICA 101 YIL İSTENDİ

Adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden, aralarında Yıldırım Özkahraman’ın da bulunduğu 10 kişi tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianamede, organize suç örgütü elebaşı olduğu öne sürülen Yıldırım Özkahraman için Mustafa Dinç, Cenk Çelik, Fevzi Aluç ve Mehmet Özer’i tasarlayarak öldürülmesine iştirak etmek suçundan, 4 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. İddianamede Özkahraman için ayrıca, 'silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek', 'konut dokunulmazlığının ihlali', 'silahla ve birden fazla kişiyle, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', 'silahlı tehdit', 'nitelikli yağma' 'Ateşli Silahlar Kanunu’na Muhalefet' suçlarından toplam 101 yıl hapis cezası da istendi. Öldürme olaylarına karıştıkları belirlenen Esat Beşok, İsmet Ülçay’ın da yer aldığı çetenin 10 üyesi hakkında, 4’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, cinayete iştirak edip suçu üstlendiği kaydedilen Haki Gürboğa için de 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası talep edilirken, ayrıca karıştıkları diğer suçlardan da cezalandırılmaları talep edildi.

5 POLİS HAKKINDA DA CEZA İSTENDİ

Öte yandan, ruhsatsız tabanca taşımak suçundan yakalanan örgüt üyelerine yardım ettikleri, sahte evrak tanzim ettikleri iddia edilen 5 polis memurunun da silahlı suç örgütüne yardım etmek suçundan cezalandırılmaları istendi.

'HEPSİNİ TEK TEK BEN ÖLDÜRDÜM'

İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, iki yıl önce yapılan ilk duruşmada ifade veren ve hakkında 4 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Yıldırım Özkahraman, "Hepsini tek tek ben öldürdüm. Ama öldürmeden önce Kelime-i Şahadet getirttim" dedi. Davayla ilgili bugün yapılan duruşmaya tutuklu Yıldırım Özkahraman, İsmet Ülçay, İlter Yusuf Yenice, Erdi Ergu, Hasan Seven, Mithat Yıldız ve Haki Gürboğa ile 17 tutuksuz sanıkların bazıları katıldı. Duruşmada tutuksuz yargılanan 66 yaşındaki Hanife Kurt, ifade verirken fenalaşıp bayıldı. Duruşma salonuna sağlık ekipleri gelip Kurt’a müdahale etti. Kendine gelan Kurt, "Poliste ne dediğimi bilmiyorum, üç gün orada tutuldum. Bu yüzden önceki ifademi kabul etmiyorum. Benim mahkemede verdiğim ifadem doğrudur" dedi. Savcı, Kurt’a çiftliğe gelen aracın rengini ve kaç kişi olduklarını sordu. Bunun üzerine Kurt, "Ben bir araç gördüm. Araç gri renkliydi. Dolmuş gibi bir arabaydı. Plakasını bilemiyorum. Gözleri bağlı iki kişi vardı" dedi.

SAVCI MÜTALAA VERDİ

Savcı Sedat Sözen duruşmada, 7’si tutuklu 24 sanık hakkında mütaalasını verdi. Savcı Sözen, tutuklu sanıklar Yıldırım Özkahraman, İsmet Ülçay, İlter Yusuf Yenice, Erdi Ergun, Hasan Seven, Mithat Yıldız ile tutuksuz sanık Adnan Adanar’ın dörder kez ağırlaştırılmış Öömürboyu hapis cezasına çarptırılmalarını istedi. Diğer suçlardan da bu sanklar ile bir kısım sanığın 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti. Savcı Sözen, davada yargılanan ve öldükleri belirtilen Esat Beşok, Ali Başer ve İskender Özkahraman’ın davadan düşürülmelerine, polis memuru olan 5 sanığın 10’ar yıl hapsine, Ahmet Çevik, Hüseyin Uğur Sarıçiçek, İsmet Gezgin, Hanife Kurt’un ise beraatine karar verilmesini talep etti.

Haki Gürboğa’nın avukatı müvekkilinin 5 yılı aşkın süredir tutuklu olduğunu tahliye edilmesini istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Haki Gürboğa’yı, kasten adam öldürmek suçundan tahliye etti, ancak diğer suçlardan tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma, karar için Haziran ayına ertelendi.



BK(İÖ/COŞ)