Olay, 14 Ekim’de saat 16.30 sıralarında 1186/8 sokak 2 numarada meydana geldi. Anne ve babasından haber alamayınca eve giden Alev Dinç ve ağabeyi Kaya Taşmaz, babası Kazım Taşmaz ve annesi İsmet Taşmaz’ın cesetlerini buldu. Polis ekiplerinin incelemesinde yaşlı çiftin başlarına baston ve sandalyeyle vurularak öldürüldüğü belirlendi. Polis özel ekibi, Taşmaz çiftinin tüm çocukı, torun ve yakınlarının tek tek Emniyet Müdürlüğü'ne götürerek bilgilerine başvurdu. Ekiplerin araştırmaları sırasında hareket ve konuşmalarından şüpheyi en büyük kızları Selma Taşmaz’ın oğlu olan 29 yaşındaki Yunus Gülmez, çekti. Adli Tıp Kurumu’ndaki testlerin ardından evde kahvaltı sofrasından alınan zeytin çekirdeklerinden 14 tanesinden, 8 tanesinde daha önce tükürük örnekleri alınan Gülmez'in DNA’sı bulundu. Adliyeye sevk edilen Yunus Gülmez, tutuklandı, hakkında 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açtı.

Bugün 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu yargılanan Yunus Gülmez ile avukatı Kurtuluş Kanat ile ölenlerin çocukları ve avukatları Ufuk Mansuroğlu, katıldı. Gülmez suçmaları kabul etmedi. Evde kahvaltı edip dedesiyle sigara içtiğini, bu nedenle DNA’sının çıkmasının normal olduğunu anlatan Yunus Gülmez, şöyle dedi:

"Olay günü kız arkadaşımla buluşmak için otobüsle Gümrük'e gittim. Teyzemin kızı beni telefonla arayıp cinayeti bildirdi. Dedem ile ninemin evine gittiğimde önü polis kaynıyordu. Beni de karakola götürüp ifademi aldılar. Benim aneannem ve dedemi öldürmem için bir sebep yoktur. Kesinlikle kendilerin öldürmüş değilim, suçlamayı kabul etmiyorum. Ben bugüne kadar insanlığımı kaybetmedim, bundan sonra da kaybetmiyeceğim. Bir hatanın bedeli olarak 15 aya yakındır tutukluyum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum."

Duruşma savcısı sanığın suçu işlediğinin sabit olduğunu cezalandırılmasını istedi. Sanığın avukatı Kurtuluş Kanat, müvekkilinin beraatini istedi.  Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, sanık Yunus Gülmez'in kanıt yetersizliğinden beraatine karar verip, tahliye etti. Karar sonrası ölen çiftin çocukları Serap Dinç, mahkeme salonunda “Adalet istiyorum” diye bağırdı. Dinç'i yakınları güçlükle sakinleştirip, duruşma salonundan dışarı çıkarttı. Yunus Gülmez'in yakınları beraat kararına büyük sevnçle karşılayıp, birbirlerine sarıldı.



BK(İÖ/İD)