Adapazarı’nda 10 ay önce meydana gelen olayda, cezaevinden yeni çıkan Ersoy Dinsiz, boşandığı bir çocuk annesi eski eşi 37 yaşındaki İpek Akkoyun'u evinde öldürdükten sonra, eski eşiyle birlikte yaşadığını öğrendiği S.K.'nin evine giderek onu bulamayınca, babası Recep K.’yi evinin kapısında tabanca ile vurarak öldürmüştü.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasında sanık Ersoy Dinsiz, eşi İpek Akkoyun'dan, S.K. ile ilişkisinden duyduğu şüphe nedeniyle boşandığını, ancak araya büyüklerin girmesiyle eşiyle barıştığını söyledi.

Cinayetten kısa bir süre önce de eşinin S.K. ile mesajlaştığını öğrendiğini söyleyen Ersoy Dinsiz, ayrıldığı eşinin evine geldiğinde ilişkisi olan S.K.nin evden kaçtığını söyleyerek, "Tartışma ile eşimi vurdum. Sonra ilişkisi olan S.K.nin evine gittiğimde babası kapıyı açtı. Oğlunu sorduğumda 'Bilmiyor musun eşinle beraberdi' deyince kendimi kaybettim'' dedi.

Mahkeme Ersoy Dinsiz’in, eski eşi İpek Akkoyun'u kasten öldürmekten müebbet, Recep K.'yı ise haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında öldürdüğü gerekçesiyle 18 yıl hapis cezasına çarptırdı.



ZT(MB/AAA)