Beyyazı beldesinde geçen 19 Temmuz tarihinde taş ocağına alternatif yol yapılmasına karşı başlatılan eylem, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle arbedeye dönüştü. Eyleme son anda katılan Halil İbrahim Arslan ise arbedede gözaltına alındı. Adliyeye çıkartılan gözaltındaki 44 kişiyle birlikte Halil İbrahim Arslan hakkında da yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

6 yıldır kutsal topraklara gidip hacı olmak için bekleyen ve bu yıl sırası gelen Arslan'ın hayali, yurtdışına çıkma yasağıyla sona erdi. Halil İbrahim Arslan, olay gününü anlatırken şöyle dedi:

"Burada eylem vardı. Halk zaten toplanmıştı. Ben halkın arkasından vardım. En son ben geldim. O sırada biber gazları atıldı. Ben kenarda kalmaya çalıştım. Arbede olmasın istedim. İleride bir kadın yatıyordu. Kadına yardımcı olmak isterken beni almaları için jandarma talimat vermiş. 24 saat gözaltında kaldık. Savcılık soruşturma başlattı. 50 bin lira teminat verilirse yurtdışına çıkabilecek denildi. İtiraz ettik. İtirazın sonucunu bekliyoruz."

Halil İbrahim Arslan'ın eşi 52 yaşındaki Gülşen Arslan ise "Ben haberi duyduğumda ağlamaya başladım. Kocam gidemeyeceği için ben de gidemiyorum hacca. Ama ne olursa olsun dağımızı vermeyeceğiz" diye konuştu.