Türkiye'nin sebze meyve ambarı Antalya'da, sebze fiyatlarının 10 kuruşa kadar düşmesi çiftçileri isyan ettirdi. Antalya'da arka arkaya yapılan çiftçi eylemlerine bir yenisi daha eklendi. Kaş'ın Çavdır Köyü'nde, seralarda üretim yapan çiftçiler, düşük fiyatlar nedeniyle zarar ettiklerini belirterek eylem yaptı. Köy meydanında toplanan 2 bin çiftçi, biber ve salatalığın kilogram fiyatının 10, domatesin ise 50 kuruşa kadar düştüğünü kaydederek, duruma tepki gösterdi.

Çitçinin öldüğünü savunan eylemciler, daha sonra içine biber doldurdukları tabutun üzerini Türk bayrağıyla örterek yürüyüşe geçti. Ellerinde, 'Hayaldi gerçek oldu, 10 kilo biber 1 adet simit oldu', 'Mehdi Bey gör çiftçinin halini', '10 kilogram biber= 1 ekmek', '5 kilogram biber= 1 bardak çay', '5 kilogram biber= 1 sakız', 'Üreticiden alış 10 kuruş, tüketiciye satış 2 lira, aradaki fark nerede?' yazılı dövizler taşıyan eylemciler, yeniden köy meydanında toplandı. Çiftçi ve biberin öldüğünü söyleyen eylemciler, 'cenaze namazı' kıldı. Namazın ardından traktör römorkuna doldurulan tonlarca biber, Kaş- Demre Karayolu'na döküldü. Karayolunu bir süre trafiğe kapatan eylemciler, slogan atarak seslerini duyurmaya çalıştı.

KÖYLÜ MİLLETİN REZİLİ OLDU

Eylemciler adına açıklama yapan çiftçilerden Ali Özkan, "Sayın devlet yetkilileri, Atatürk, 'Köylü milletin efendisidir' demiş. Ama köylü şu anda milletin rezil, kepaze ve perişan haldeki vatandaşı olmuştur. Bu rezillik görüldü, belli oldu. Seçimden önce gelen milletvekilleri, şimdi de gelsin ve bu sorunları görsün" dedi.

Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer ise maliyetlerin artmasına karşın sebze fiyatlarının taban yaptığını söyledi. Biberin kilogram fiyatının 20-30 kuruş, domatesin 40-50 kuruş, salatalığın 5- 10 kuruştan satıldığını anlatan Başkan Süer, "Girdi fiyatları geçmiş yıllara göre yüzde 100, yüzde 200 artmış durumda. Çiftçinin eline geçen para ise yüzde 200- 300 azaldı. Yetkililere sesleniyoruz, lütfen tarım üreticilerine sahip çıkalım" diye konuştu.