İzmir'in Ödemiş İlçesi'ne bağlı Kaymakçı Beldesi'nde oturan ve çiftçilik yapan 32 yaşındaki Ercan Yılmaz ile ağabeyi 46 yaşındaki İsa Yılmaz, tarlalarında kullanmak için saman balya makinesi almak istedi. Bunun için ilçe merkezine giden Ercan ve İsa Yılmaz kardeşler, Aydın'da yaşayan ancak Ödemiş'te bulunan 57 yaşındaki Osman Ava ile tanıştı. Ava, iki kardeşin aradığı makinenin, Aydın'daki evinde olduğunu ve onu satabileceğini söyledi. Geçen çarşamba günü Aydın'a gelen 2 kardeş, Ata Mahallesi'nde Ava ile buluştu. Çiftçi kardeşlere başka bir kişiye ait makineyi gösteren Ava, 15 bin lira fiyat biçti, 1000 lira kaparo aldı.

Makineyi taşımak için traktör aramaya giden 2 kardeşi cep telefonundan arayan Osman Ava, kendisinin işi çıktığını söyleyip, satış işlemleri için Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde buluşmak istedi. Otogara giden İsa ve Ercan Yılmaz, burada Ava'ya 4 bin lira daha para, geri kalanı için de 10 bin liralık senet verdi. Makineyi bulunduğu yerden, kardeşinden teslim alabileceklerini söyleyen Ava'ya güvenen iki kardeş, tekrar Ata Mahallesi'ne gittiklerinde kimseyi bulamadı.

Dolandırıldıklarını anlayan Yılmaz kardeşler Aydın Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvurdu. Polis, iki kardeşin sabıkalı fotoğraflarından teşhis ettiği Osman Ava'yı yakalamak için harekete geçti. Umurlu Beldesi'ne bağlı Kuyucular Köyü'nde oturduğu belirlenen Ava, polis tarafından evinde yakalandı. Emniyet'teki işlemleri tamamlanan şüpheli Ava, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.



CU(AÖ/SS)