Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Cihan Topal’dan sonra Türkiye’nin ikinci çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'a bu nakille birlikte nakledilen ayak bir gün sonra alındı. Hastanede geçirdiği 69 günün sonrasında taburcu edilen ve Kepez İlçesi’ndeki evinde ailesiyle buluştu. Aşırı ilgiden rahatsız olduğunu söyleyerek enfeksiyon riskine karşı bir ay önce hastaneye dönen ve fizik tedavilerine burada devam edilen Atilla Kavdır, 1 Mayıs günü öğleden sonra fenalaşınca yoğun bakıma alındı.

Ailesi, 2 Mayıs günü saat 16.00 sıralarında Atilla Kavdır'ın öldüğünün kendilerine söylendiğini belirterek cenaze hazırlıklarına başlarken, hastaneden "Durumu çok ağır ve kritik, cihaza bağlı yaşıyor" açıklaması yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, idrar yolları enfeksiyonuna bağlı ani gelişen sepsis (kan zehirlenmesi) nedeniyle yoğun bakıma alınan ve çoklu organ yetersizliği görülen Atilla Kavdır'ın sabaha karşı saat 04.00 sıralarında yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Atilla Kavdır'ın cenazesi bugün öğlen Varsak Camii'nde kılınacak namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İNTİHAR EDEN KAYA'NIN ORGANLARI NAKLEDİLMİŞTİ

Uşak’ta tren çarpması sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 6 çocuk babası, tekstil işçisi, 39 yaşındaki Ahmet Kaya’nın yüzü Türkiye’de ilk defa yapılan ameliyatla mermer işçisi 19 yaşındaki Uğur Acar’a kolları ve sağ bacağı ise Atilla Kavdır’a geçen 21 Ocak’ta 9 ve 11 saat süren ameliyatlarla nakledildi. Kılcal damarlarda uyum sorunu yaşayan ve morarma görülen bacak ertesi gün ameliyatla alınmıştı.



EA(SU/ESM)