Vatan Partisi'nden 108 kişi ile birlikte istifa eden Hikmet Çiçek, Bizim TV'de Lale Özen Arslan'a konuştu.

Vatan Partisi'nin son durumundan bahseden Çiçek, "Bir zamanlar sol güç birliği için kampanya düzenleyen parti CHP'yi en büyük düşman ilan etti ve sağa yanaştı. Recep Tayyip Erdoğan'ı antiemperyalist bir lider olarak bakmaya başladı." dedi.

Aydınlık'ın manşetinden bahseden Çiçek şöyle konuştu: 

"Bir süre önce Aydınlık'ın manşeti Murat Ülker'in bir sözüydü. Perinçek, Murat Ülker'i öve öve bitiremiyordu. Oysa 28 Şubat sürecinde askeri kantinlerde ülker ürünlerinin satışı yasaklanmıştı. Askerin böyle davrandığı Murat Ülker, şimdi Aydınlık Hareketi tarafından baş tacı ediliyor. Keza bir başka örnek Ethem Sancak. Eski aydınlıkçıdır Ethem Sancak. Şimdi baş tacı ediliyor, hiçbir eleştiri kabul edilmiyor. Sağcılaşmanın bir sonu yok ve bu gidişten bir dönüşte görünmüyor. Aydınlık hareketinin ömrü bitmek üzere. "

Perinçek'e ilişkin eleştirilerde bulunan Çiçek, "Perinçek bir otokrat. Lider fetişizmi içerisinde kendisine kayıtsız şartsız tabii olunmasını istiyor. Partideki kurulların onun dediklerinin dışına çıkmamasını istiyor. Farklı fikre tahammülü yok" ifadesini kullandı ve önümüzdeki günlerde daha çok kişinin istifa edeceğini dile getirdi. 

Çiçek şöyle dedi: 

"Bir süre öncesine kadar İşçi Partililer sonraki adı ile Vatan Partililer bir televizyon kanalına katılmak, fikir belirtmek için çok çaba harcarlardı. Şimdi Perinçek'in neredeyse her kanalın müdavimi olması bir fikir mücadelesi ile bu kanalların özgürlüğü ile izah edilebilecek bir durum değil. Bu izni Tayyip Erdoğan verdi. Tayyip Erdoğan artık çıkarmayın derse çıkarmazlar. "