Sultanahmet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 CHP'li ile veli ve öğrenciler Cağaloğlu'nda bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti. Ellerindeki ' 4+4+4'ü Durdurmalıyız. 5 çok erken ' afişiyle yürüyen grup zaman zaman ' Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek ', ' Faşizme karşı omuz omuza ', ' Susma sustukça sıra sana gelecek ' sloganları attı. Gruba CHP milletvekilleri Nur Serter, Süleyman Çelebi, Oktay Ekşi de destek verdi. Öğrenci ve velilerle İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen CHP'liler ellerindeki 100 bin imzayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdi.


" 4+4+4'ÜN BAŞLAMADAN BİTTİĞİNİ İLAN ETMEK İSTİYORUM "


Sultanahmet Meydanı'nda toplanan CHP 'liler ile veli ve öğrencilerden oluşan grup Cağaoğlu'ndaki İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdü. Sloganlar atıp, alkışlar ve ıslıklarla yürüyen grup İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne geldi. Burada CHP milletvekili Nur Serter bir konuşma yaptı. Serter, şunları söyledi:


" CHP adına bugün ilkokula başlayan bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. Onlar ilk defa okuldan içeri adımlarını attılar. Umarım yaşayacakları sıkıntılar onların yaşamına malolmaz, moral güçlerini kaybetmezler, okuldan soğumazlar, özgüvenlerini yitirmezler. Çünkü 4+4+4 adı altında Türkiye'ye dayatılan bu yasada ne yazık ki bir ön çalışma yapılmamıştır. ' Bu proje nasıl bir sonuç veriyor ? ' diyerek bir pilot uygulamayla denenmemiştir. Okulların eksiklikleri sürmektedir. Birçok okulda bu yıl okula başlayacak öğrencinin oturacağı sıra yoktur. Okullarda kütüphane, laboratuvar, çok amaçlı salonlar derslik haline getirilmiştir. Bu yoksunluklar içerisinde öğrencilerimize ben başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum. Ancak 4+4+4'ün başlamadan bittiğini başlamadan AKP'nin başına çöktüğünü de ilköğretimin ilk gününde kamuoyuna ilan etmek istiyorum. Bundan ne amaçladığımız ileride görülecektir."


100 BİN İMZA TESLİM EDİLDİ


Serter'in konuşmasının ardından İstanbul genelinde çeşitli ilçelerden toplanan yaklaşık 100 bin imza İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.Bu sırada İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bekleyen grup ellerindeki düdükleri çalarak, sloganlar atarak 4+4+4'ü protesto gösterisine devam etti. İmzaların İl Mili Eğitim Müdürlüğü'ne verilmesinden sonra bir konuşma yapan CHP İstanbul İl Eğitim Genel Sekreteri Füsun Sökmez, " CHP olarak halkla birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz. İl Milli Eğitim Müdürümüz bizi kabul etti . Gayet olumlu bir şekilde bizi dinledi. Kendilerine sorunlarımızı ilettik. Bu anlamda da teşekkür ediyoruz. Tüm gerekli çalışmaların yapılmasını ve iktidarın bu anlamda topluma kulak vermesini talep ediyoruz " dedi.


" BUNLAR OYUN ÇOCUĞU OKUL ÇOCUĞU DEĞİL "


Protesto gösterisine CHP'lilerin yanı sıra veliler ve öğrenciler de katıdı. Protestoya torunuyla katılan Mağuş Bıyık, " İyi bir şey değil. Öğretmenler bunların altını mı bağlayacak ? Ders mi çalıştıracak ? Oyun mu oynatacak ? Bunlar oyun çocuğu. Okul çocuğu değil ki. Önce anaokulu. 6 yaşını geçmeyen çocuk okumayı kavrayamıyor. Bunlar oyun çocuğu okul çocuğu değil. Eğer öğretmenler altını bağlayacaksa kreş gibi o zaman olur " dedi.


66 aylık oğlu Nuri Özdoğan'ı rapor alarak ilkokula göndermeyen Ülkü Özdoğan ise, " Biz rapor aldık. Anaokuluna gidecek. Seneye yaşı geldiği zaman gider normal çocuklar gibi" diye konuştu. 66 aylık Nuri ise, anaokuluna gitmek istediğini, anaokulunun daha eğlenceli olduğunu söyledi.


PÇK-UC (MK) (FOTOĞRAF)