CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç CHP Genel Merkezi'nde Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması ile ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı. Aygün'ün, Ovacık’tan Tunceli’ye dönerken, PKK'lılara direnmesine rağmen alıkonulduğunu belirten Koç, "İlk defa bir milletvekili kaçırılıyor. Terörün dayandığı nokta ortadadır. CHP Türkiye’nin birliği ve kardeşliği için görevini yerine getirilecektir. Milletvekillerimiz kaçırılmış olabilir, risk altında olabilir, zaten iki milletvekilimiz Silivri’de bedel ödüyorlar. Geri kalan vekiller her türlü baskıya, zulme boyun eğmeden görevlerini sürdüreceklerdir" dedi.

Haluk Koç, Ankara’da bulunan bazı partililerin durumu dakika dakika takip ettiğini, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul milletvekilleri Müslim Sarı ile Mahmut Tanal, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve Ankara Milletvekili Levent Gök'ün Tunceli'ye gideceğini belirterek şöyle konuştu: 

"Bu olayın üzerinde durulması gereken en önemli ayrıntılarından birisi, terörün artık seçilmiş bir milletvekilini alıkoyarak tırmandığı noktadır. Günlük yapay tartışmalardan, akşam toplantılarından önce yapılan kin tartışmalarından sıyrılmak zorundayız. Tüm milletimizin bizden beklediği, siyaset kurumunun çözüm noktasında hareket etmesidir. Biz CHP olarak gereğini yapacağız. Başbakan’dan ve İçişleri Bakanı’ndan hala bir bilgilendirme gelmemesi ilginç bir durumdur. Hüseyin Bey, PKK’ya teslim olmamak için direniyor, diğer Akşam Gazetesi muhabiri ve danışmanı serbest bırakılıyor. Daha önce Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından tehdit altında olduğunu biliyoruz. Bunlardan yılacak değiliz."