Bursa'da 3 günlük programın bugünkü bölümünde Nilüfer İlçesi Akçalar Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Haluk Koç, gazetecilere açıklama yaptı. Başbakan Erdoğan'ın idam konusundaki sözleri hatırlatılınca Koç, şunları söyledi:

"Türkiye, Avrupa Konseyi'nin üyesidir. Avrupa Konseyi'ne üye olmanın temel şartı idam cezasının yasalarından çıkartmaktır. Başbakan günlük iç politikaya göre konuşuyor ama uluslararası alanda Türkiye'yi ne boyutta bağlayıcı sözler ettiğinin farkında değil. Günlük siyasete uygun, nabza göre şerbet politikası izliyor."

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların ardından bir yardımcısı ya da sözcüsü tarafından sözlerinin düzeltildiğine dikkati çeken Koç, "Başbakan günün tansiyonu içerisinde sonrasında başkalarının telafi edeceği sözler söylemek konusunda uzmanlaşmıştır. Bunun daha önce birçok örneğini gördük. Boş sözler. Şu anda Türkiye'nin ulaştığı demokrasi bakımından boş sözler. İdam cezasını uygulayan Avrupa'da bir Belarus vardır. Avrupa Konseyi'ne üye olmayan tek Avrupa ülkesi de Belarus'tur. Eski adıyla Beyaz Rusya'dır" dedi.

Açlık grevleriyle ilgili olarak da Haluk Koç, "Bu açlık grevlerinin siyasi talepleri boyutunu açmıyoruz. Biz insani boyutta bakıyoruz. İnsan yaşamının hiçbir siyasi konuya malzeme edilmemesini söylüyoruz. Cezaevlerinde bulunan tüm tutuklu ve hükümlülerin yaşamından hükümet sorumludur. Biz bu konuda bu girişimde bulunanların sorunlarını sağduyu içerisinde çözümlenmesini istiyoruz" diye konuştu.