CHP Buca İlçe Başkanlığı tarafından Şirinyer Düğün Salonu'nda düzenlenen törende 700 kişi CHP'ye katıldı. Törene CHP genel başkan yardımcıları Adnan Keskin, Gürsel Tekin, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'in yanı sıra partililerin de katıldı. Törende konuşma yapan Keskin, Türkiye'de son 50 yıldır, toplumsal hedefleri, ülkenin ulusal çıkarlarına göre şekillendiren iktidarların iş başına gelemediğini söyledi. Keskin, Türkiye'de iç barışın tartışılır hale geldiğini, komşularla ilişkilerin bozulduğunu, gençlerin işsizlik girdabında paslı bir çiviye dönüştüğünü ileri sürerek, şöyle konuştu:

"İktidar, okyanus ötesinden gelen sinyallerle meşruiyetini aramaya başlamıştır. Türkiye içte ve dışta devasa sorunlarla karşı karşıyadır. Türkiye'nin coğrafi ve ulusal bütünlüğünü koruması, cumhuriyeti ayakta tutması için bir demokratik depreme, bir köklü dönüşüme, başkaldırıya ihtiyaç duymaktadır. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu demokratik depremi köklü dönüşümü gerçekleştirecek olan siyasi organizasyonun adı, CHP'dir. Yeni bir toplumsal sınıfın önderliğinde sosyal demokrat ideolojinin hayata geçirilmesiyle, Türkiye bu flu ortamdan çıkacaktır. CHP tarihi mirasıyla, sosyal demokrasi ideolojisini taşıyan kadrolarıyla, değer yargılarıyla bu köklü dönüşümü yapacak birikime sahiptir. Tarihimize dönüp baktığımızda toplumun yaşamış olduğu her köklü dönüşümün arkasında CHP vardır."

"CHP'NİN MERKEZ SAĞ İLE ÇELİŞKİSİ YOK"

Keskin, partiye yeni katılanların Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu demokratik depremin daha kısa zamanda yaşama aktarılmasına destek vereceklerini belirterek, "Bizim, geçmişte merkez sağda siyaset yapanlarla ideolojik bir çelişkimiz yoktur. Onlar da tıpkı CHP tabanında siyaset yapanlar gibi cumhuriyetin kurucu iradesiyle ihtilafı olmayan insanlardır. Bizim gibi onlar da cumhuriyetin kurucu iradesine saygı göstermişlerdir. Cumhuriyetin kurum ve kurumlarının ayakta kalması için çaba göstermişlerdir. Emeği ile yaşamını sürdüren, onuruyla çalışan insanlardır. CHP içinde yalnızlık hissetmeyeceklerdir" dedi.

"SEVGİ VE DAYANIŞMA MEŞALESİNİ YAKIN"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin, örgütten sevgi ve dayanışma meşalesini yakmasını isteyerek, "Yeni insanları partimize çekerek çalışmalıyız. Kendi içimizde yaşadığımız tartışmaların yarattığı korkuların esiri olmaktan kurtulmalıyız. Parti içi tartışmaları partiye yarar getirecek bir üslupta yapmalıyız. Sevgi ve dayanışma meşalesini yakın. Her partiliyi sevgi odağı yapın. Yeniler ve eskiler! Uzatın ellerinizi birbirinize sarılın" dedi.

"TOPLUMUN YÜZDE 80'İ MUTSUZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de, toplantıda yarım saat içinde vatandaştan kendisine uzatılan onlarca notun hepsinin iş talebi olduğunu belirterek, "Bunların yüzde 99'u işsizlik ve yoksulluk. Her gün siyaset konuşanlar bu ülkenin emeklisi, işsizi, çalışanı, esnafı ne durumda biliyorlar mı? TÜİK verilerine bakıldığında toplumun yüzde 80'i mutsuz. Yüzde 20'si mutlu. Onlar da AKP yandaşları" dedi.

Tekin, son yapılan kamuoyu anketlerine göre AK Parti ile CHP arasındaki puan farkının dokuza indiğini öne sürerek, örgütten çok çalışmalarını istedi.

"İZMİR CHP'LİDİR, CHP'Lİ KALACAK"

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ise konuşmasında AK Parti'nin İzmir'i alma düşüncesinin hayalden öteye gidemeyeceğini öne sürerek, "Sahte işlerle değil gönülden yapılan üyelerle gelenlerle Türkiye'ye iktidara yürüyoruz. Bugün 'Kadına karşı şiddete hayır' sloganlarını dile getirdiğimiz gün. CHP, 'Türkiye özgürdür özgür kalacak' diyor. Atatürk ve CHP'nin emanetlerine sahip çıkacak kazanımlarını koruyacak kadınlarımız AKP iktidarından Türkiye'yi kurtaracaktır. İzmir'in üzerine hayaller kuruyorlar. Onların sloganı, 'Hayaldi gerçek oldu.' Biz onlara 'Hayaldi hayal kalacak' diyoruz. İzmir CHP'lidir, CHP'li kalacak. Sadece İzmir değil Türkiye'deki coğrafya İzmir olacak. AKP'den kurtuluşun simgesi olacak" dedi.



ED(AÖ/SS)