Gaziantep'te CHP 34'üncü Olağan İl Kongresi'ne katılan Muharrem İnce, yaptığı konuşmada AK Parti'yi eleştirdi. AK Parti'nin Türkiye'de ilkleri yaşattığını belirten Muharrem İnce, ilk kez bu iktidar döneminde her şeyin sahtesiyle karşılaştıklarını anlatırken, şöyle dedi:

"Sahte bal', 'sahte oy', 'sahte imza', 'sahte diploma', 'sahte süt', 'sahte tanık' hepsini bunlar icat etti. Türkiye'nin gelmiş geçmiş kumara en büyük yatırım yapan iktidarı AK Parti'dir. AK Parti öncesinde milli piyango spor toto, spor loto vardı. İddaa, şans topu bunlar döneminde çıktı. Beygirleri haftanın 7 günü koşturuyorlar. Yetmedi. Bir de gece koşturuyorlar. Türkiye'de AK Parti döneminde kumar 4 kat artmıştır. Beygirlerin koşmaktan anası ağladı, bu iktidar döneminde. İlk kez bu iktidar döneminde Uludere'de 35 insanımız öldürüldü. İlk kez bu dönemde servetini çocuklarının takılarına bağlayan yöneticilerimiz var. İstanbul Belediye Başkanı tarihi yapının içine muhallebici açtı. Cami cami dolaşıp insanların sadaka, fitre, zekat paralarını dolandıran Deniz Feneri sanıkları aklanmaya çalışıldı. İlk kez bu dönemde Türk askerinin başına çuval geçirildi. Bir teğmenin telefonuna sehven sahte deliller yüklendi. İlk kez bir Başbakan, sabah 'Ofer'le görüşmedim' deyip, öğleden sonra 'görüştüm' dedi. 'Nato'nun Libya'da ne işi var' dedi, iki gün sonra Türk askeri Nato'nun içinde Libya'yı bombaladı. Füze kalkanında Başbakan 'Düğme bizde olacak' dedi, 3 gün sonra 'Nato'da olacak' dedi. Yine Kayseri meydanında 'PKK ile görüşen şerefsiz' dedi. Sonra görüştükleri ortaya çıktı. Sen Kayseri meydanında görüşen 'Şerefsiz' dedin. O 'Şerefsizdir' lafı Kayseri meydanında asılı sahibini arıyor."

Başbakan Erdoğan'ın yerli otomobilden sonra, şimdi de 'savaş uçağı yapacağız' dediğini hatırlatan İnce "Buradan sesleniyorum. Ey Başbakan; sen önce savaş uçağını bırak. Kolunda taktığın o saati bir yap, önce onu görelim. Onun ne kadar değerli olduğunu da millet öğrenmiş olur" dedi.

Kongrede genel kurul başlarken saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunacağı duyuruldu. Ancak banttan okunması beklenen İstiklal Marşı'nın sesi, hoparlörden bir türlü duyurulamayınca sabırsızlanan partililer İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan söyledi. Yapılan konuşmaların ardından genel kurul devam etti.



ZG(BY/AK)