Günaydın'ın divan başkanlığı yaptığı genel kurula CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu ve Giresun'un CHP'li Belediye Başkanı Kerim Aksu, ilçe başkanları ile partililer katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, geçen yıl Türkiye'nin 136 milyar dolar ihracatının tarihi bir rekor olarak topluma tanıtıldığını söyledi. Günaydın, "Topluma aynı netlikte söylenmeyen rakam ise, 2011 yılınının 240 milyar dolar ithalatla kapatılması. Türkiye sattığından çok almış. 104 milyar dolar dış ticaret açığı veren, yılda 77 milyar dolar cari açık veren bir ekonomi için, TUİK'in rakamlarına göre 13 milyon yoksul 3 milyon işsizin bulunduğu bir memlekette ekonominin şahlandığından söz ediyorlar" dedi. 

CHP'li Günaydın, Türkiye'de karşılılık ilkesi gözetilmeksizin toprakların yabancılara satılması için karar alınmasına tepki gösterirken eleştirilerini şöyle sürdürdü: 

"1975 kilometre uzunluğundaki otoyolları satışa çıkardılar. Yılda 1 milyar dolar elde gelir ediliyor. 25 yıllığına satacaklar ve beklentiler 10 milyar dolar. Türkiye kağıt üzerinde 2012 yılı özelleştirme hedefini karşılamış olacak ama 25 milyar dolarlık bir geliri de başkasına devretecek. İçerideki bu sahte cenneti sürdürebilmenin koşulu dışarıdan sürekli ve yüksek faizle borç almaktır. Türkiye hızla borçlanıyor. Aslında geleceğimizi satıyoruz ancak, içerde bir ekonomi çarkı dönüyor gibi bir algı yaratıyoruz."

Hükümetin Atatürk’ün izlerini silebilmek için 19 Mayıs törenlerini yasaklamaya kalktığını, Atatürk anıtlarına çelenk konulmasını önlemek için polis barikatları oluşturduğunu öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, şöyle devam etti:

"Biz İstanbul’a yabancı gemiler demirlemişken, İstanbul hükümeti o emperyalist güçlerle işbirliği yapmak için her türlü çalışmanın içine girmişken, İstanbul’da, 'Geldikleri gibi giderler’ deyip, Bandırma vapuruna atlayarak halkını ve milletini örgütleyip bir bağımsız savaş vermiş neslin evlatlarıyız. CHP, bugünün postmodern emperyalizmini de bu topraklardan kovacak, işbirlikçilerine gerekli dersi verecek ve bu memleketi hepimiz için bağımsız ve özgür bir hale getirecek demokratik, sosyal, hukuk devletini ayakları üzerine dikecek bir iradeye sahiptir. Bu irade kökenlerini Mustafa Kemal Atatürk’ten alır. Atatürk, ‘Az zamanda çok işler başardık, ancak en büyük eserimiz temeli Türk kahramanlığına ve kültürüne dayanan Türkiye Cumhuriyetidir’ demiştir. Bu kahramanlığı ve kültürü buradan tüm ülkeye bir kez daha haykırıyoruz.”

Daha sonra mevcut başkan Mustafa Kısa ile eski milletvekili Eşref Karaibrahim’in yarışacağı seçimlere geçildi. 



HK(TM/İD)