Cumhuriyet Meydan’ında toplanan partili gençler adına basın açıklaması yapan Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Emek Parlak, "1919’da emperyalizme karşı verilen ilk Kurtuluş Mücadelesi’ne karşı duran emperyalist işbirlikçiler, mandacılar, aydınlanma ve çağdaşlaşma düşmanları bugün yine iş başındalar" dedi. Parlak, şöyle konuştu: "Eğitimde milyonlarca genç, ilköğretimden üniversiteye kadar 'kindar dindar nesi'l yetiştirme uğruna kaos içinde. Asıl amaç; akıl ve bilimsellikten uzak, düşünmeyen, sorgulamayan gençlik yetiştirmek. İşte bu kaosun içinde Türk devrim tarihi dersleri kaldırılmak istenmektedir. Bunun asıl amacı; emperyalizmin ilk yenilgisi ve ezilen halkların örnek aldığı Türk kurtuluş ve devrim tarihini genç nesiller tarafından bilinmemesi, öğrenilmemesini sağlayarak, bu yolla gençlerin Atatürk devrimlerini unutmasını gerçekleştirmektir. Ama ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar bağımsızlığı, özgürlüğü, çağdaşlaşmayı, Atatürk devrimlerini unutturamayacaklar. Çünkü karanlığa geçit vermeyeceğiz. Yaşasın demokratik, laik ve tam bağımsız Türkiye."

Parlak’ın yaptığı açıklama ardından Gençlik Kolları üyesi Emrah Özgan da son terör olayları ile ilgili basın açıklaması yaptı. "Kanın durması ve terörün bitmesi ancak emperyalizme ve bölgedeki işbirlikçilerine karşı durmakla mümkün” diyen Özgan, şöyle devam etti:

"Bugün ülkemizde iktidarı elinde bulunduran hükümet, çözümü Oslo’da müzakerelerle, Amerikan uşağı Barzani’den yardım isteyerek, bu politikalara karşı duran yurtseverleri ise Silivri Cezaevinde sahte belgelerle tutmakta, eli kanlı teröristlerin kanlı eylemlerine göz yummaktadır. Onlarla müzakere etmektedir. Arada da halkımızın manevi duygularını sömürmek için kabadayılık taslayarak, güya terörle mücadele ediyormuş gibi davranmaktadır."

CHP’li bazı gençler yapılan basın açıklaması ardından Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi’nin, bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının da desteği ile başlattığı 'İdam geri gelsin' adını verdikleri imza kampanyasına destek verdi.