CHP, Meclis Genel Kurulu'nda Salı günü görüşülecek olan Çözüm Paketi'ne ilişkin teşkilatına mektup gönderdi. Mektupta, CHP'nin tasarısının 4. Maddesine ilişkin eleştirilerini ifade etmekle birlikte, eksiğine, yetersizliğine rağmen bu tasarının yasalaşmasını destekleyeceği belirtildi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu imzasıyla parti teşkilatlarına ve sivil toplum kuruluşlarına Çözüm Paketi'ne ilişkin bir mektup gönderildi. 
 
Tanrıkulu'nun hazırladığı Toplumsal Mutabakat Komisyonu ile Ortak Akıl Heyeti Kurulması Hakkında Kanun Teklifi ve Çözüm Paketi'nin İçişleri Komisyonu'ndaki tutanakları da bir sayfalık mektubun ekinde yer aldı. Mektupta, "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı" üzerine 2 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleştirilen İçişleri Komisyonu'nda CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Rıza Türmen ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın görüşlerini açıkladığı ve tasarının 4. Maddesi'ne ilişkin eleştirilerini ifade ettikleri belirtilerek şöyle denildi: 
 
Barışın kalıcılaşması için toplumsal kutuplaşmanın giderilmesi konusunda TBMM'ye sunulan Toplumsal Mutabakat Komisyonu önerisine benzer öneriler ve çalışmalara devam edileceği belirtilen mektupta, "AKP'nin bu süreci baltalamasına, seçim odaklı olarak kullanmasına izin verilmeyecektir" ifadesi yer aldı. 
 
Mektupta Çözüm Paketi konusunda CHP'nin izleyeceği tavra ilişkin şu ifadeler yer aldı: 
"CHP, gündeme getirilen yasa tasarısının 4. Maddesine ilişkin eleştirilerini ifade etmekle birlikte, eksiğine, yetersizliğine rağmen bu tasarının yasalaşmasını desteklemektedir. Bunun tüm kamuoyu tarafından bilinmesi için EK'teki tutanakta ifade edilen görüşlerin tüm partililerimiz, teşkilatlarımız tarafından iyi anlaşılarak halkla ve yerel basınla paylaşılması gerekmektedir."