Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşımın yitiren annesi Medine Haberal’ın cenazesi Zonguldak'a getirildi.

Cenazeyi Mehmet Haberal’in kardeşi Osman Haberal, yakınları ve komşuları, Bahçelievler Mahallesi Sümbül Sokak’taki evinin önünde karşıladı. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Osman Haberal, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Medine Haberal’in diğer oğlu Başkent Üniversitesi Hastaneleri Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ali Haberal da Ankara’dan cenaze aracıyla Zonguldak'a geldi. Yakınları tarafından omuzlara alınan Medine Haberal’in cenazesi eve çıkarılışı sırasında, yakınları gözyaşı döktü.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun programını iptal ederek yarın cenazeye katılmak üzere Zonguldak’a geleceğini söyledi. Mehmet Haberal’in annesi Medine Haberal'i hastayken görememesinin üzüntülerini bir kat daha arttırdığını belirten Köktürk, şunları söyledi:

"Tutuklularla ve hasta yakınlarıyla ilgili yasa teklifi Adalet Komisyonu'nda 11 Ocak tarihinde görüşülmesinden itibaren üzerinden yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen maalesef Genel Kurul gündemine getirilmedi. Her hafta bu yasanın gündeme alınacağı belirtilmesine rağmen maalesef gündeme alınmadı. Haberal’ın annesinin durumu biliniyordu. Bunlar ivedilik isteyen, telafisi mümkün olmayan durumlar. Artık siz isteseniz de bu yasayı çıkarsanız da yarın dahi çıkarsanız artık bu süreci geriye döndürme şansınız yok. Mehmet Haberal kendisini büyüten yetiştiren bu noktalara taşıyan annesini yeniden görebilme şansı maalesef olmayacak."

Medine Haberal’in cenazesi yarın Acılık Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından aile mezarlığında toprağa verilecek.

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,



(SS)