Başkent Üniversitesi Hastaneleri Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ali Haberal, annesi Medine Haberal'ın toprağa verilmesi sırasında ağabeyi Prof. Dr. Mehmet Haberal ile askeri personel arasında herhangi bir diyalog geçmediğini, gerginlik de yaşanmadığını söyledi. Askeri personelin, "Acele edin" şeklinde bir uyarısının bulunmadığını ifade eden Prof. Dr. Ali Haberal, şöyle konuştu:

"O uyarıyı ben yaptım. Ağabeyim ceketini çıkarıp mezara girmişti. Defin işlemi sırasında da terledi. Taziyeler devam ederken üşümemesi için, 'Hadi arkadaşlar acele edelim' dedim. Askeri personel ile kesinlikle ilgisi yok. Aksine her türlü kolaylığı sağlıyorlar. Çok insan vardı. Terlemiş ve üşümüştü. Hem ağabeyimi, hem de diğer insanları bekletmemek için söylediğim bir şeydi. Ben bu uyarıyı yapınca ağabeyim de orada taziyeye gelen insanlarla olmak için böyle bir konuşma yaptı. Olayın askeri personelle hiçbir ilgisi yok."

HABERAL, KILIÇDAROĞLU'NU EVİNDE AĞIRLADI

Defin işleminin ardından Prof. Dr. Haberal, kaldığı Yayla Mahellesi'ndeki evinde, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile biraraya geldi. Yaklaşık 20 dakika evde kalan Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Haberal'la sohbet etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra Prof. Dr. Haberal ile vedalaşıp kentten ayrıldı.



EE(EE/SS)