Konuyla ilgili üst düzey bir partili, “Yenimahalle’de Saray’a hizmet eden bir ekiple koordineli götürülüyor. İçlerinde tahrik yapacak MİT elemanlarını buluyorlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün grup toplantısında, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’a yönelik saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı. AKP hakkında terör örgütüne yardım yataklıkla ilgili parti olarak suç duyurularında bulunmalarının ardından saldırıların geldiğine işaret edip, “Saray destekli bazı duyarlı çevrelerin hangi oyunların içinde olduğunu biliyorum” dedi.

CHP Yurtdışı Birlikleri de konuya yönelik kamuoyuna imzalı bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama:

Karanlık günlerden geçtiğimiz bu dönemde yeni bir güne, ülkemiz adına her gün biraz daha korku ve tedirginlikle uyanıyoruz.

Adaletin dibe vurduğu, farklı görüşlerin ve protestoların acımasızca bastırıldığı, korku imparatorluğu ve nefret söylemlerinin dağları aştığı ve toplumun her anlamda kutuplaştırıldığ
ı bir ortamda, partimiz ve milletvekillerimiz tüm zorluklara rağmen aydınlık bir Türkiye umuduyla mücadelelerini sürdürüyorlar.

Daha birkaç gün evvel CHP Düzce İl Başkanımız Zekeriya Tozan'a sokak ortasında saldıran faşizan zihniyet, şimdi de Balıkesir Milletvekilimiz Mehmet Tüm'e, Edremit'te Şehit cenazesi sırasında saldırmıştır.

Barışı savunan akademisyenleri, halka haber anlatma özgürlüğü elinden alınan gazetecileri, hakkını arayan sendikacılara yapılan baskı ve zulmü geçmişte nasıl kınadıysak, bugün de milletvekilimiz Mehmet Tüm'e yapılan menfur saldırıyı CHP Yurtdışı Birlikleri temsilcileri olarak kınıyoruz! 

Demokrasiye olan inancımızı hiçbir zaman yitirmeden, CHP Yurtdışı Birlikleri olarak bu tür olayların karşısında olduğumuzu, ülkemizde barışın, demokrasinin, insan haklarının inşası için mücadelemize korkmadan ve de yılmadan devam edeceğimizi kamuoyuna bildiriyoruz.

CHP Yurtdışı Birlikleri

CHP Avusturya Birliği

CHP Hollanda Birliği

CHP İsviçre Birliği

CHP NRW Birliği

CHP Baden-Wurtemberg Birliği

Chp Hessen Rheinland-Pfalz Saarland Birliği

CHP Bremen Birliği

CHP Hannover Birliği

CHP Münih Birliği

CHP Berlin Birliği

CHP Nurnberg Birliği

CHP Hamburg Birliği

CHP Avustralya Birliği

CHP Belçika Birliği

CHP İngiltere Birliği

CHP İskoçya Birliği

CHP Kanada Birliği

CHP Macaristan Birliği

CHP Romanya Birliği

CHP Fransa Birliği

CHP Lyon Birliği

CHP Marsilya Birliği

CHP Bordeaux Birliği

CHP Nantes Birliği

CHP Strasbourg Birliği