CHP Yozgat İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yapan Kaytan, kendisi ile birlikte çok sayıda CHP'li üyenin haberleri olmaksızın AK Parti'ye üye kayıtlarının yaptırıldığını öne  sürerek, bunu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Sicil Bürosu ile yaptıkları yazışma ile belgelediklerini bildirdi. Yozgat merkez ve bağlı ilçelerinde CHP üyesi toplam 381 kişinin haberleri olmaksızın AK Parti'ye de üye kayıtlarının yapılması nedeniyle, üyeliklerinin düştüğünü anlattı.

CHP'li olmanın kendisi ve arkadaşları adına onurlu ve şerefli bir görev olduğunu, bundan da mutluluk duyduklarını kaydeden Kaytan, AK Parti’nin hukuksuzluk anlayışı ile yasa dışı işlemlerin gün yüzüne çıktığını öne sürdü. Eğitimini tamamladıktan sonra CHP'ye üye olduğunu, başka herhangi bir partiye üyelik başvurusunun bulunmadığını belirten Kaytan, AK Parti’nin bu uygulamayı Türkiye genelinde yaptığını iddia etti. Kaytan, "CHP üyesi yaklaşık 57 bin kişinin üyeliği, AKP üyeliğinden dolayı düşmüş kabul edildi. AKP hiçbir partilimizin bilgi, belge, imzası, resmi bir başvurusu olmadan hukuk dışı uygulama yapmış ve partililerimizin kendi partilerine üye yaparak diğer bir siyasi partiden düşmesine, yani CHP üyeliğinden düşmesine neden olmuştur" dedi.

Kaytan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuru sonucu gelen resmi yazıda 'CHP Merkez ilçe teşkilatına 2004 yılı Haziran döneminde üye olarak bildirildiniz. AKP Yozgat Merkez ilçe teşkilatından 2012 haziran döneminde 26.3.2012 tarih ve 348 sayılı yazıları ile üyeliğinizin bildirilmesi üzerine her iki partideki üyeliğiniz düşürülmüştür' denildiğini belirtti. 

Kaytan, Yargıtay tarafından bu belgelerin partiye gönderilmesine rağmen, aldığı yazıda 'AKP’nin 1.6.2012 ve 567 sayılı yazıları gereğince AKP üyeliğiniz aktif olarak devam etmektedir' denilmiştir. Hukuki girişimlerimizi yapacağız ve savcılığa suç duyurusunda da bulunacağız" dedi.