Geçen yıl 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van'da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından TOKİ tarafından evleri yıkılan depremzedeler için kentin 5 ayrı bölgesinde afet konutlarının inşaasına başlandı. Yapımı tamamlanan konutlarda çekilen kuralarla hak sahiplerine teslim edildi. Fakat bazı bölgelerde halen su ve ısınma sorunu çözülemediği için vatandaşlar taşınamıyor.

CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, Edremit'te yapılan afet konutlarına giderek basın açıklaması yaptı. Şen, Başbakan'ın büyük koruma ordusuyla davulu zurnalı törenlerle açtığı konutların anahtar teslimini yaptığını belirterek şöyle konuştu:

"Ancak gördüğümüz manzara ortada. Konutların tamamına yakını kullanılabilir durumda değil. Konutların su sorunu, ısınma sorunu karşılanmamış durumda. Çevre düzenlemesi ve ibadethaneleri, eğitim alanları bitirilmemiş. 74 milyon insana öve öve bitiremediği Edremit TOKİ konutlarında görüyoruz ki bir çok vatandaşımız ikamet edemiyor. İkamet edenler de büyük sıkıntılara katlanıyorlar. Başbakan ve AK Parti Van halkı ile dalga geçiyor. Bu arada hala konteyner kentlerde yaşayan yurttaşlarımızın da durumu konusunda belirsizlik devam ediyor. Vatandaşların büyük bir kısmı zorla konteynerlerden çıkarılıyorlar. Çünkü Suriyeli sığınmacılara tahsis edecekler. Siz kendi vatandaşınızı bu kış mevsiminde dışarı atacaksınız, onları çıkardığınız konteynerleri sığınmacılara tahsis edeceksiniz. Bunu kabul edemeyiz. Bu konteynerler bu halkın parası ile alındı. Biz AKP’yi, Başbakanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığını bu konuda Van halkına açıklama yapmaya davet ediyoruz."