CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, dün seçim bölgesi Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde incelemelerde bulunduktan sonra bugün beraberinde Tunceli'deki basın ve özel işleriyle ilgilenen Kader Merkit ile basın danışmanı olduğu ifade edilen iki kişiyle birlikte Tunceli'ye dönmek üzere yola çıktı. Hüseyin Aygün ve beraberindeki iki kişinin bulunduğu otomobilin önü, bu akşam saat 18.30 sıralarında Tunceli Ovacık Karayolu 35'in kilometresindeki Karafırtına ve Veliçeşmesi Mevkii'nde PKK'lı teröristlerce kesildi. Teröristler, milletvekili ve beraberindekileri silah tehditi ile araçtan indirdi. PKK'lılar Kadir Merkit ile beraberindeki kişiye, "Biz milletvekilini kaçırıyoruz. Siz gidin" diyerek serbest bıraktıktan sonra Hüseyin Aygün'i yanlarına alarak dağlık alanda izlerini kaybettirdi.

Olay, Milletvekili Hüseyin Aygün'ün aracında bulunan iki kişinin haber vermesiyle ortaya çıktı. Milletvekili Aygün'ün kaçırıldığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Tunceli'ye dönen Merkit ile diğer kişi Emniyet Müdürlüğü'nde olayla ilgili bilgi verdi.  PKK'lı teröristlerin Milletvekili Aygün'ü Ovacık İlçesi'ndeki gezİsi boyunca izledikleri ve yola çıktıklarında ise takip ederek aracın yolunu kesmiş olabileceği tahmin ediliyor. 

VALİ: GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON BAŞLATILDI

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırıldığını doğrularken, güvenlik güçlerinin bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattığı bildirdi.


FD(GG/SSA)