" KİMLER BASKI YAPTI ? "


Yaklaşık yarım saat içeride kalan Tekin çıkışta gazetecilere yaptığı açıkamada şunları söyledi:


 " Öncelikle büyük bir dramın yaşandığını sizlerle paylaşmak istiyorum. Cemil Kaptan uzun süredir, iki çocuğunun sağlık sorunlarıyla boğuşmuş, bütün çabalarına rağmen büyük oğlunu kurtaramamış. İkinci çocuğunun da en son iki ay önce ameliyatını yaptırabilmiş, yani ciddi bir dramla karşı karşıya olduğunu gördük. Bütün mücadelesi iki çocuğunu da sağlığına nasıl kavuşturabilirim, olmuş. Gelmeden önce bir kaptan arkadaşı beni arayınca bütün kimyam bozuldu. Nerede yaşıyoruz nasıl bir ülkede yaşıyoruz ? Çocuğunun ameliyatlarını yaptırmak için çalışmaya devam ettiğini, önümüzdeki süreçte, bir iki ay sonra emekli olacağını ifade etmiş. Bu, işin insani tarafı. Ama öbür tarafına baktığınızda Cemil kaptan aynı zamanda izinli. Bir gece yarısı kendisi aranıyor. Israrla gelmesi gerektiği söyleniyor. Gittiğinde Şile'deki arkadaşları 'Kaptan biz bu havada çıkamayız. Meteoroloji de izin vermiyor ' deniliyor. Bütün buna rağmen kimler baskı yaptı ? Soruşturma başladı mı başlamadı mı kamuoyuyla birşey paylaşılmış değildir."


Talimatı verenlerin görevden alınması gerektiğini söyleyen Tekin, sözkonusu kişilerin hala görevde olduğunu belirtti.


" MECLİS'E DE TAŞINACAKTIR "


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın olay sonrası yaptığı açıklamanın bir akıl tutulması olduğunu da sözlerine ekleyen Tekin, " Kim Sayın Bakana bu demeçleri söyle, dedi anlamakta zorluk çekiyorum. Aile bütün süreci biliyor. Helikopter var aynı zamanda. Bizim yeri geldiğinde herşeyimiz var. Nerede bizim helikopterlerimiz ? Kurtarma helikopterleri olmaz mıydı ? Maalesef tam bir ihmal zinciri devam ediyor" diye konuştu.


Buna benzer bir olayın Erzurum'da da yaşandığını söyleyen Tekin, " Yani bir benzeri de Erzurum'da yaşandı. Beş kişi donarak öldü. Yine buna benzer bir talimat üzerine gitmişlerdi. Bir yıldır soruşturması devam ediyor. Ben buradan sesleniyorum. Ey savcılar ey hakimler bu bir yıldır süren ne soruşturması olabilir ? Bana verin. Benim uzmanlık alanım değil ama, size bir gün içerisinde soruşturmayı getireyim. Halen Erzurum'daki soruşturma devam ediyor. 24 saatte sonuçlanacak soruşturma 1 yıldır devam ediyorsa, bunu kamuoyunun takdirine sunmak istiyorum " dedi.


Mecliste konuyla ilgili bir adım atılıp atılmayacağı sorusuna da yanıt veren Tekin Meclis'in sorunlara kayıtsızlığından yakınarak, " Her sorunu Meclis'e taşıyoruz. Ama işini gücünü bırakıp da ' Kaptan Cemil' e nasıl haksızlıklar yapıldı ? ' diye soracak bir Meclis'te değiliz. Ben de o Meclis'in üyesiyim. Atıyorsunuz çöp tenekesine gidiyor. Biz Erzurum ile ilgili de vermiştik. Bir yıl geçti üzerinden. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı diye düşünüyorum " diye konuştu.


Konunun Meclis'e taşınacağını söyleyen Tekin, " Umut ediyorum ki bu son olur diye düşünüyorum. Hem Cemil kaptanın dramatik süreci hem de aynı zamanda biliyorsunuz iki kardeşimiz de kayıp. Türkiye manzaraları bu. Muhteşem Türkiye bu " şeklinde konuştu. Özden ailesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun taziye mesajını ilettiğini de belirten Tekin, " Sayın Genel Başkanımız olayın ilk gününden itibaren talimat verdi. Gereken hukuki yardım neyse yapılacaktır. Meclis'e de taşınacaktır. Bundan sonra da yakın takipçisi olacağız " dedi.


PÇK (MK) (FOTOĞRAF)