CHP Konak İlçe Örgütü'nün İzmir'de gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrasında düzenlediği sohbet toplantısına katılan CHP PM üyesi ve Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, partililerin sorularını yanıtladı, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bursa'dan kutlamalara katılmak için İzmir'e gelmiş partili bir gencin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır'da Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ettiğini hatırlatarak, "CHP ile BDP arasındaki diyalogdan tabanın rahatsız olduğunu" ifade etmesi ve bunu Genel Başkan'a iletmesi ricasında bulunması üzerine değerlendirme yapan Feyzioğlu, "Herkesin dile getirmediği, getiremediği cümleler söylediniz" dedi. Feyzioğlu, "CHP'nin politikaları bir taraftan Güneydoğu'yu, Doğu'yu kapsayayım derken öbür taraftan aynı anda bu politikası kıyıları ve Orta Anadolu'yu kaybettiriyor" anlayışının bir değerlendirme olduğunu, bu rahatsızlığın ne kadar bilimsel ve objektif olduğunu bilmediğini dile getirdi.

"BEN YENİ CHP DİYE BİR PARTİ BİLMİYORUM"

Konuşmasına, "Fakat bu rahatsızlık çok dile getiriliyor" diyerek edevam eden Feyzioğlu, "Cevabım şudur; Günlük politikaya girmeden cevap vereceğim. Burdan herkes kendi anlaması gerektiğini anlasın. Ben 'Yeni CHP' diye bir parti bilmiyorum ve bu söylemin tehlikeli bir söyleme dönüşebileceğini görüyorum. Yenilenen, değişen, devinen CHP ise zaten bizim ilkelerimiz içinde devrimcilik var. Dolayısıyla devrimciliğe sahip çıktığımızda sürekli devrim yenisinde değil ama CHP'de var. Benim liderim değişmez. Liderim Mustafa Kemal Atatürk'tür. Takip ettiğim ilkeler onun ilkeleridir. Mustafa Kemal Atatürk'ün ideolojisi dışında herhangi bir ideolojiye ihtiyaç yoktur" dedi.

"ÖZÜR DİLERİM ONA KİMSE İZİN VERMEZ"

CHP'nin altı ilkesinin Türkiye'yi kapsamaya elverişli olduğunu da vurgulayan Feyzioğlu, "Şu halde algılama açısından bir yanlışlık olduğunu kabul etmek gerekir açık yüreklilikle. Yeni CHP'den bazı kesimler bu ilkelerden vazgeçmiş, hatta Atatürk'ü sorgulamayı marifet sayan yenilenmeyi anlıyorlarsa özür dilerim ona kimse izin vermez. CHP'nin ilk genel başkanı Kemal Atatürk'tür ve onun koltuğunda oturan herkes de buna saygı gösterir. Ben sorunun içerikten ziyade algılamada yoğunlaştığını düşünüyorum ve düşünmek istiyorum. Çünkü altı ilkeden, kuruluş felsefesinden vazgeçmek olduğunu sanmıyorum. Öyle bir içerden gözlemim yok ama teşkilatlara indiğimde algılama bu. Söylemin değişmesi gerektiği sıklıkla ifade edilmekte" diye konuştu.

"GELİN GENEL BAŞKAN İLERİDE SİZ OLUN"

Aynı gencin "Sizi izliyorum ve söylediklerinizi takip ediyorum. Gelin partinin genel başkanı ileride siz olun" demesi üzerine de konuşan Feyzioğlu, "Buna da kaçamak cevap vermeyeceğim. Onur duyarım böyle bir yakıştırmadan. Görevimiz nedir ben onu söyleyeyim. Biraz önce ifade ettiğim hedef bellidir, saldırıya uğrayan değerlerimiz de bellidir. Kaybettiğimiz de neyi kaybedeceğimiz de anlaşılan durumdadır. Şu halde senin başarın benim başarımdır. CHP genel başkanının başarısı hepimizin başarısıdır. Herhangi bir ilçe örgütünün başarısı tüm Türkiye örgütlerinin başarısıdır. Biz başarıyı birinin başarısızlığını sağlayarak yakalayamayız. Yapmamız gereken topyekün başarılı olabilmek için tüm gücümüzü teşkilatlara akıtmaktır. Genel başkandan belde yöneticilerine kadar herkesin görevi budur. Hepimizin birbirini desteklemesi zorunludur. Önümüzde seçimler var ağır bir süreç. Seçimlerde ya başarılı olacağız ya da tarifi imkansız bir darbe alacağız. Başarılı olmak zorundayız. Türkiye için başarılı olmak zorundayız" dedi.

İZMİR'DEKİ KUTLAMALARA ÖVGÜ

Feyzioğlu ayrıca İzmir'deki kutlamaların umutlarını da haklı çıkardığını dile getirerek, "Biz millet olarak değerlerimize sahip çıktık, biz kutluyoruz. Birileri bizi kurtarır, uçurumun kenarına gelsek de çeker alırlar deme lüksüne sahip olmadığımız için artık Cumhuriyete biz sahip çıktık. Hedef sandalye, koltuk değildir. Hedef küçük menfaatler değildir. Bugün hedef geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu kararlılığı da gösterdiğimize inanıyorum" değerlendirmesini yaptı.



BT(AÖ/SS)