Elazığ'da Akgün Otel'de başlayan ve 3 gün sürecek olan toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, halkın CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu ifade etti. Sarı, "CHP olarak biz AKP'nin yarattığı bu karmaşayı, AKP’nin yarattığı bu yetersizliği, bu yetmezliği aşmak durumundayız. Biz, halkımızı layık olduğu yönetim biçimine taşımak, layık olduğu bir hükümetle yönetmek isteğindeyiz. Bunun ancak CHP'nin iktidarında gerçekleşeceğini biliyoruz. CHP olarak, sosyal demokrat bir parti olarak, Atatürk’ün partisi olarak, biz bu ülkede gerçek anlamda özgürlük zeminini hazırlayacak, hak ve özgürlükleri hayata geçirecek bu iklimi bu atmosferi yaratacak partiyiz. O nedenle halkımızın CHP iktidarına ihtiyacı var. Bizler bu iktidarı kurgulayacak bir partinin neferleri olarak bu iktidarı gerçekleştirecek partinin üyeleri ve kadroları olarak bu sonuca ulaşmak zorundayız. Halkımızı gerçek anlamda hak ve özgürlüklerle donanmış bir ülkede yaşatmak zorundayız" dedi.

İl başkanlarına eğitim verecek CHP PM üyesi ve Eğitim Koordinatörü Prof.Dr. Gaye Usluer ise iktidara giden yolda 'iktidar istiyoruz' demenin yeterli olmadığını söyledi. İktidara giden yolda ortak söylemden öte kendilerini ifade etmeleri ve bir şeyler yapmaları gerektiğini belirten Prof.Dr. Usluer, "Tabii buralarda siyaset yapmak çok zor. Anadolu’nun ortasında, batısında, kuzeyinde, güneyinde yapmaktan bu noktada siyaset yapmak çok zor. Hepinizin çok sıkıntıları olduğunu biliyorum. Ve bu sıkıntılara rağmen düz bir yolda gitmeye çalışmak, bu düz yol için uğraş vermek çok zor. Dolayısıyla, eğitici eğitimi dediğimiz bu sürecin sonunda belki doğru yolu bulmak, hedefe doğru yoldan ulaşmak açısından da kolaylaştırıcı bir faktör olacak ve sizler burada aldığınız bilgileri, burada aldığınız eğitimi illerinizde kullanacaksınız. Sizler eğiticiler yetiştireceksiniz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eğitime katılan üyelere gönderdiği mektup okundu. Büyük alkış alan mektubun ardından eğitime alınan parti üyeleri tanıtıldı ve eğitimler başladı.



GY(GG/CK)