CHP'nin yeni sloganı olan 'Başın düşerse dara, CHP'yi ara' sloganının 3 yıl önce Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca tarafından seçim sloganı olarak kullanıldığı ortaya çıktı. 2009 yerel seçimlerindeki sloganı olan 'Başın düşerse dara, sabır İsmail'i ara' sloganını, kadınlara dağıtılan bulaşık önlüğünde, kartvizitinde, magnet ve seçim müziğinde kullanan Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, sloganın AK Parti'ye ait olduğunu ve CHP'ye tazminat davası açacaklarını söyleyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyüboğlu'na tepki gösterdi.

Denizli'deki Basın Merkezi'nde toplantı düzenleyen Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, 3 yıl önce yerel seçimlerde dağıttığı ve üzerinde 'Başın düşerse dara, sabır İsmail'i ara' yazılı bulaşık önlüğünü giydi. Sloganı kullandığı kartvizitleri ve broşürleri basın mensuplarına dağıtan İsmail Yarımca, seçim meydanlarında çalınan ve içinde sloganın da yer aldığı seçim müziğini dinletti. Yarımca, 28 yıldır aktif siyasetin içinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Başın düşerse dara, sabır İsmail'i ara sloganını 2009 yerel seçimlerinde kullandım. Bu sloganı her tarafa yazdırdım. CHP Genel Başkanı Gürsel Tekin ile bir törende beraber ödül aldık. Kendisiyle tanıştım ve sloganın yazılı olduğu kartvizitimi verdim. Kartvizitimde bu slogan yazılıdır ve hala o kartviziti kullanıyorum. Sanıyorum bu slogan hoşlarına gitti ve kullanmaya başladılar."

'MUSTAFA TAŞAR'A AİT'

Bu sloganın, eski Anavatan Partisi milletvekili merhum Mustafa Taşar'a ait olduğunu  kaydeden İsmail Yarımca şöyle konuştu:

"Yıllar sonra ben de kullandım. Biz bu sloganı layıkıyla kullandık. Vatandaşlar bize 24 saat boyunca ulaşabildi. Telefonum hiç kapanmaz. Herkes beni arayabilir. Ben sloganı kimsenin kullanmasından rahatsız değilim. Ancak AKP Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyüboğlu'nun, sloganın kendilerinden çalındığını söyleyip, tazminat davası açacaklarını söylemesini anlamış değilim. Bu doğru değil. Bu beni üzdü. Bu açıklamamla CHP'yi de savunmuyorum. Eğer sloganla ilgili dava açılırsa, ben de dahil olurum."



RÇ(AÖ/COŞ)