İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İkinci Ergenekon Davası'nın 167. duruşması sona erdi. Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Yüksel Dilsiz'in talebi üzerine kapalı oturum yapılan duruşmada, sanıklar, izleyiciler ve basın mensupları dışarı çıkarıldı. Kapalı yapılan oturumda Sanık Dilsiz savunmasının tamamlamasının ardından mahkeme heyetinin ve duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel sorularını da yanıtladı.


SANIK RAHATSIZLANDI, DURUŞMA ERTELENDİ


Duruşmaya saat 15.30'da verilen aranın ardından duruşma salonuna izleyiciler, sanıklar ve basın mensuplarını alınmasına karar veren Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanık Yüksel Dilsiz'in savunması sırasında rahatsızlandığını söyledi. Başkan Özese, Sanık Dilsiz'in sanıklar için bekletilen doktor tarafından muayene edildiğini, ancak poliklinikte de muayenesinin gerekli olduğunun bildirildiğini ifade etti. Mahkeme Başkanı Özese duruşmanın yarın saat 09.30'a ertelendiğini açıkladı.


"ŞİMDİ GİDERİZ KOĞUŞTA BİRİ VARSA HOŞGELDİNİZ DERİZ"


Duruşmaya verilen arada gazetecilerin "Koğuşunuzda yalnız mı kalıyorsunuz?" sorusuna CHP Milletvekili Mustafa Balbay, "Yine yalnız kaldık. Birini versinler de o da tahliye olsun" diyerek espiri yaptı. Davanın tutuklu sanığı gazeteci Tuncay Özkan da, "Koğuşunuza birini vermeleri için talepte bulunacak mısınız" sorusuna tek kişilik koğuşlara ilk nakledildiklerinde Balbay ile birlikte kalmak için talepte bulunduklarını, ancak bunun kabul edilmediğini anlatarak, "Her şey bizim dışımızda gelişiyor. Her şey cezaevi idaresinin elinde. Şimdi gideriz koğuşta biri varsa hoşgeldiz deriz" dedi. 2 Mart Cuma günü “İkinci Ergenekon" davasının tutuklu sanığı Mustafa Balbay'ın yanına Coşkun Musluk, Tuncay Özkan'ın yanına Sait Çakır yerleştirilmişti.



(BB)