Ovacık karayolunda PKK tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün serbest bırakıldı. Hüseyin Aygün seçim bölgesi ziyareti için Tunceli'ye gitmiş ve halkla bir araya gelmişti. Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına AKP, CHP ve BDP büyük tepki göstermiş, Aygün'ün derhal serbest bırakılmasını istemişti. Hüseyin Aygün'ün saat 18.00 sıralarında Ovacık İlçesi yakınlarında serbest bırakıldı. Tunceli Valisi, Aygün'ün sağlık durumunun iyi olduğunu, bırakıldıktan sonra Aşağı Torunova karakoluna yürüyerek geldiğini açıkladı.

 

KCK BIRAKILACAK DEMİŞTİ

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, yaptığı açıklamada Dersim’de kaçırılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün bugün serbest bırakılacağını bildirdi.

 

Açıklamada, “Dersim’de bir gerilla birimimizin kendi inisiyatifi ile Milletvekili Hüseyin Aygün’ü işlemlerinden dolayı bir süreliğine alıkoyduğu kamuoyunca bilinmektedir. Bunun üzerine özellikle AKP tarafından hareketimize karşı bir karalama kampanyası geliştirilmek istenmektedir. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, AKP sistemi tarafından haksız yere alıkonulan 9 milletvekilini halkın iradesine saygısızlık olarak görmeyip, hareketimiz tarafından bir milletvekiline dönük gerçekleşen bir günlük tutuklamayı milletin iradesine saygısızlık olarak göstermesi Türk Devletinin çifte standartlı mantığını ortaya koymuştur. Söz konusu vekil, işlemlerinin tamamlanması ardından bugün salıverilecektir” denildi.


  CHP'Lİ KOÇ'TAN AÇIKLAMA

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Hüseyin Aygün’ün serbest kalması sonrasında yaptığı açıklamada, “Aklıselim galip geldi” dedi.


GÜRSEL TEKİN DOĞRULADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin de Aygün'ün serbest bırakılmasını doğruladı.
 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Aygün'ün akşam saatlerinde Ovacık ilçesine  bağlı Aşağıtorunoba köyü yakınlarında serbest bırakıldığını, yakındaki karakola gittiğini söyledi.

Olayı araştırmak için Tunceli'de bulunan CHP milletvekillerinin de Aygün'ün yanına gittiklerini ifade eden Tekin, ''Arkadaşlarımız önce Tunceli'ye daha sonra da Ankara'ya dönecekler'' dedi.