CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça bugün Eğitim Sen Bandırma Şube Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarının Balyoz ve Ergenekon davalarıyla ilgili sorularını cevaplayan Havutça, her iki davanın altyapısında bağımsız bir yargının olmadığını öne sürdü.

"Ergenekon davası siyasi bir davadır. Balyoz davası da bağımsız yargının bağımsız karar verebilme yetkilerinden uzak, ideolojik bir yargıdır" diyen CHP Milletvekili Havutça, "Geçtiğimiz yıl yapılan 12 Eylül referandumunda, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile Anayasa Mahkemesi'nin yapısı değiştirilerek, buradaki karar mekanizmaları AKP'nin ideolojik karar mekanizmasına haline getirildi. Ergenekon davasında bağımsız bir yargıdan söz etmek mümkün değildir. Oradaki yargıçlar kesinlikle hükümetin emir ve talimatıyla yargılama yapan yargıçlardır. Balyoz Davası da aynı şekildedir. Orada hukuk yok, orada tam bir hukuk katliamı var" dedi.

Açıklamasında, bu güne kadar hep darbe ve darbe teşebbüslerinin karşısında durduklarını dile getiren Havutça, Türkiye'nin artık özgürlükçü çoğulcu demokrasinin koşulsuz hayata geçtiği gerçek demokratik bir ülke olması gerektiğini savundu.

Onu tehdit eden her türlü güçün mutlaka yargıda hesap vermesini isteyen Havutça, "Milletvekili arkadaşlarımız tutuklu yargılanırken son çıkan yargı paketiyle çocuk tecavüzcüleri, katiller, katliamcılar ve teröristler serbest bırakıldı. Milletvekili arkadaşlarımız hala tutuklu yargılanıyorlar. Bu tutuklu arkadaşlarımız Balbay, Haberal TBMM'ye geldiklerinde ne yapacaklar? Yargılamayı engelleyen hangi delili karartacaklar? Bir defa hakimlerin bu noktada bağımsız hareket etme yeteneklerinin olmadığını düşünüyorum. Bu olay hukuk tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Ergenakon ve Balyoz Davası Sayın Başbakanın savcı olduğu yargıya talimat verdiği davalar olduğu tüm Türkiye biliyor" diye konuştu.