" HELVAYI ÇOK KISA SÜREDE YAPACAĞIZ "


İl Başkanı Salıcı, "Bu kongre sürecinde İstanbul'da olmadığı kadar sandık koyacağız dedik. Bugün dördüncü ilçedeyim. Diğer ilçelerimize de gittik. Şu anda Zeytinburnu'ndayız Sandık ortada üyeler burada. Görünen o ki, CHP mahallelerdeki sandıkları demokrasi sürecine çevirerek, bunu iktidar yolunu açma konusunda ilerliyor. Oy vermekle, oy vermeye gelmekle iyi şeyler yapıyorsunuz " dedi.


CHP milletvekili Süheyl Batum ise,  şunları söyledi:


 "Bizler biliyoruz ki Türkiye'nin ciddi sorunları var. Türkiye sadece bir iktidar partisi gitsin diğeri gelsin dönemini, savaşını kim ne derse desin hepimiz yaşıyoruz. Bu savaşın bu mücadelenin içinde gerçekten Türkiye'nin her kesimiyle varlık ve yokluk mücadelesi var. Bugün burada olanların içinde hiç kimse bana işçilerimizin durumu, sendikalarımızın durumu, tarım kesiminin durumu on sene öncesinden daha güvenceli diyemez. Benim güvencem daha fazla diyemez hiç kimse.


Hepimiz iktidarın iki dudağının arasındayız. Türkiye'nin yeniden 'ben tarım kesiminden yanayım', ' ben turizm kesiinden yanayım' diyebilecek bir güvenceye bir partiye ihtiyacı var. Bu bizim mücadelemiz, bu da ancak halkla örgütle elele olur. CHP artık örgütüyle milletvekiliyle senin vekilin olacak il ve ilçe başkanı senin başkanın olacak. Genel başkanı senin genel başkanın olacak. Bugün hep beraber elele vermenin günü olmuştur. Biz birbirimiz için yapayacağız. Onlar Türkiye'nin geleceği için yapacak.


Biz kavgadan başarıya geçişi bu şekilde aşacağız. Beğenmediğimiz şeyler de olabilir ama bu yolu açalım. Ben bu mücadelenin bizi çok kısa sürede başarıya götüreceğine inanıyorum. Yağımız unumuz şekerimiz vardı; helvayı yapamamıştık. Söz veriyoruz helvayı da Allah kısmet ederse çok kısa bir sürede yapacağız."


Konuşmaların ardından delege seçimini başlatmak için hem Batum hem de Salıcı sembolik olarak oy kullandı.


PÇK (MK) (FOTOĞRAF)