Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile saat 12.20’de geceyi geçirdiği Crowne Plaza Otel’den ayrıldı. Gül, otel önünde kendisini bekleyen vatandaşları el sallayarak selamlarken eşi Hayrünnisa Gül’ün de krem renkli şıklığı ve kıyafetine uygun aynı renkteki yüksek topuklu ayakkabı tercih ettiği dikkat çekti.

Gül çifti daha sonra Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir milletvekilleri, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Üçkuyular Vapur İskelesi üzerindeki Boğaziçi Restoranda öğle yemeği yedi. Cumhurbaşkanlığı konutundan aşçının yemek için gelip mönüyü hazırladığı öğrenildi.

MİLLETVEKİLİNDEN TİŞÖRTLÜ PROTESTO

Cumhurbaşkanı Gül salona girdikten birkaç dakika sonra CHP İzmir Milletvekili Musa Çam üzerinde; 'THY’de grev yasağına hayır’ yazılı beyaz tişörtü ile dışarı çıktı. Cumhurbaşkanı Gül’ün THY’de grev yasağı getiren yasayı hiç beklemeden imzalamasını doğru bulmadığını söyleyerek tişörtle yemeğe katılmak istediğini ancak Cumhurbaşkanı Gül’ün ricası üzerine salondan çıktığı anlatan Musa Çam şunları söyledi:

“Türk Hava Yolları’nda çalışan arkadaşlarımıza grev yasağı getirildi. Cumhurbaşkanımız ne yazık ki hemen iki gün içinde acele şekilde bu yasayı imzaladı ve yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı'ndan şunu beklerdim. 15 günlük bekleme süresi vardı, inceleme süresi vardı. Ve ilgili kurumu davet ederek üniversiteleri davet ederek, hukukçuları davet ederek bu yasanın ne getirip götürdüğünü incelemesi gerekirken Cumhurbaşkanı bu yasayı imzaladı. Türk Hava Yolları’nda çalışan 305 arkadaşımız işini kaybetti. Ben bugün bu tişörtü giyerek buraya geldim ki 305 kişiyi, aileleri ile beraber 2 bin kişiyi ilgilendiren hayati bir konudur. İnsan haklarıyla ilgili bir konudur. Uluslararası sözleşmelere Türkiye’de imza atmıştır. 305 kişi İstanbul’da Türk Hava Yolları önünde beklemeye devam etmektedir. Bunu ben gündeme taşımak için geldim. Bu tişörtü giyerek onların sorunlarını dertlerini dile getirmek için geldim. İçeri girdim ve içerde benim tişörtle geldiğimi biliyorlardı. Cumhurbaşkanı dedi ki, 'Bir yabancı konuğu ağırlıyorum. Bir yabancı konuğu ağırladığım yerde grev yasağı ile ilgili bir tişörtle bulunmanız doğru değil.' Benden rica etti. Ben de bu nedenle yemeği terk ettim.”

Basın mensuplarının 'Cumhurbaşkanı'nı protesto mu ediyorsunuz?' sorusu üzerine Çam, “Cumhurbaşkanı'nın ciddi şekilde incelemesi gerekirken apar topar imzalamasını doğru bulmadığımı bu tişörtle hatırlatmak istedim. Kendisinin de bundan bilgisi var” dedi.

Daha önce DİSK Genel Sekreterliği görevinde de bulunan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam açıklamanın ardından restorandan ayrıldı.



ED(İÖ/ESM)