Ziyaret sırasında duygularını dile getiren baba Ufuk Ceylan, hem kendisinin hem de devletin koruyamadığı Umut'un tek suçunun parkta oynamak olduğunu söyledi.

Baba Ufuk Ceylan şöyle konuştu:

"Ben, sizlerden meclise sunmanız için şu isteklerde bulunmak istiyorum. Ruhsatsız silah bulundurma ve taşımanın cezai sınırı yükseltilmeli, hapis cezası para cezasına çevrilmeyecek şekilde ilgili kanun yeniden düzenlenmeli. Tüm silahların çekirdek ve mermi kovanlarından bilistik örnekler alınmalı, bunlar dijital ortama kaydedilmelidir. Temiz bir toplum için ruhsatlı silah dahi olsa, alkollü iken taşıyan kolluk kuvvetleri de dahil ruhsatlarının iptal edileceğine dair hükümler getirilmeli. Bir eğlence, düğün ya da kalabalıkta havaya ateş ederek bir kimsenin ölümüne neden olan kimse, taksir gözönünde bulundurularak 6 aya kadar, olası kest göz önündü bulundurularak da 20 yıla kadar hapisle yargılanabiliyor. Bu tür olaylar, olası kast olarak değerlendirilip öyle yargılanma yapılmalıdır. Bu isteklerim yapılması durumunda magandayla mücadelede etkili olunabilir. Bizler ailece, bunun yerine getirilhmesini bekliyoruz."

UMUT VESİLE OLACAKTIR

Kendisinin de 16 yıldır silah taşıma ruhsatı bulunduğunu ancak bir kez bile tabancayı beline takmadığını söyleyen Gürsel Tekin ise minik Umut’un silahsızlanma için vesile olacağına inandığını söyledi. Baba Ufuk Ceylan’ın önerilerinin yazılı bulunduğu mektubu alan Tekin, "Arkadaşlarımızın zaten bir çalışması vardı. Ailenin bu önerilerinden de yararlanarak çalışmayı tamamlaylıp önümüzdeki günlerde meclise getireceğiz. Başka umutların hayatını kaybetmesini istemiyoruz." dedi.

UMUT İÇİN FUARA AFİŞ ASILDIX

Bu arada Umut’un ailesinin isteği üzerine harekete geçen bireysel silahlanma karşıtı  Umut Vakfı, üzerinde 'Umutlar Sönmesin' yazılı afişler hazırladı. Bu afişler, Büyükşehir Belediyesi’nin girişimiyle, kapılarını 81'inci kez açan İzmir Fuarı’nda 26 Ağustos ve Cumhuriyet kapılarına asıldı.

POLİS İHBAR BEKLİYOR

Umut Ceylan’ın maganda kurbanı olmasının ardından katili bulmak için İzmir polisinin sürdürdüğü çalışmaların da devam ettiği bildirildi. Ekiplerin olay yerinden itibaren oluşturdukları alan araştırmasına devam ettikleri kaydedildi. Adres adres dolaşarak olay günü tabanca sesi duyup duymadıkları ve kullanan kişiyi görüp görmedikleri soruldu. Polis yetkilileri ayrıca, olayla ilgili vatandaşların duyarlı davranarak ihbarda bulunmalarını beklediklerini de dile getirdi.



TY(ÖİÖ/COŞ)