CHP üyeleri, Kayseri'de de kamuoyunun dikkatini tutuklu milletvekillerine çekmek için kentin farklı bölgelerinde imza kampanyaları başlattı. Bu kapsamda Talas İlçe Örgütü, standını ilçede 'sosyete pazarı' olarak bilinen alana kurdu. Pazara kurulan standı gören bazı esnaf ise "Gel vatandaş imzaya gel" diye kendi aralarında espri yaptı.

İmza kampanyası ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan CHP Talas İlçe Başkanı Memduh Pekdemir, ileri demokrasiden bahseden Ak Parti iktidarının bu sorunu çözmemek için bahaneler uydurduğunu ileri sürdü. Pekdemir, "Hükümet yetkilileri farklı açıklamalar yaparak halkın kafasını karıştırıyor. Bizler, milletvekilleri yargılanmasın, demiyoruz, Meclis'e gelip yasama görevlerini yaparken aynı zamanda yargılanabilirler, diyoruz" dedi.

CHP Kayseri İl Başkanı Sadık Atila ise açıklamasında CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu milletvekillerinin tutuklu olduğunu belirterek, tüm vatandaşları imza kampanyasına destek vermeye davet etti. Atila, halk iradesinin tutsak kalmaması için herkesin kampanyaya destek vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.



CZ(OE/CK)