CHP Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 50 kişi, 'Kaç yanlış bir Ali'yi götürür' pankartı açarak ÖSYM binasına yürüdü. ÖSYM Başkanı Prof.D. Ali Demir aleyhine sloganlar attı. ÖSYM binası önünde toplanan CHP'liler adına burada basın açıklaması okuyan Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan, ÖSYM'nin hezeyanlarını yaşamaya devam ettikleri belirterek şunları söyledi:

"2010 yılında eğitim bilimleri testinde yaşanan olay, 2011 yılında YGS'deki kopya skandalı, kaybolan soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, 2012 yılında KPSS devam ederken sınav sorularının bir internet sitesinde yayınlanması, puanların yanlış hesaplanması, tıp doktorlarının 2011 yılındaki mağduriyeti ve bu yıl yapılan Tıpta Uzmanlık sınavında yargı kararıyla kanıtlanan skandal göstermektedir ki Ali Demir artık meşruiyetini kaybetmiştir. En son Hakim ve Savcılık Sınavı iptal edilmiş, yine milyonlarca genç ve onlarla birlikte aileleri mağdur edilmiştir. Şimdi Ali Demir'e soruyorum 'O koltuğu bırakmak için daha kaç gencin umudunu yok edeceksin?' Daha kaç gencin geleceğiyle oynayacaksın?. Hakları yenilmiş, geleceği ellerinden alınmış gençlerin yüzüne nasıl bakıyorsun?. Bu kadar şeye rağmen istifa etmek için bir yerlerden talimat mı bekliyorsun?"

Prof.Dr. Ali Demir'e derhal istifa etmesi için çağrıda bulunduklarını kaydeden Doğan, "Kararları özgür iradesiyle veriyorsa bugünden tezi yok ÖSYM Başkanlığından istifa etmelidir. Sayın başbakanın Ali Demir'e sahip çıkması doğru ve ahlaki bir tavır değildir" dedi. Basın açıklamasının ardından sloganlar atan CHP'li gençler, daha sonra dağıldı.



FK(AY/İD)