4+4+4 görüşmeleri gecenin geç saatlerine kadar sürerken Meclis'te zaman zaman gergin anlar yaşandı. Muhalefetin 4+4+4 görüşmeleri sırasında, tablet bilgisayar ihalesiyle ilgili Ak Parti Hükümeti'ni menfaat edinmek iddialarıyla suçlanmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Dinçer, ididalara yanıt vermek için söz istedi. Bakan Dinçer konuşmak için kürsüye yürümeye başladığı anda CHP'li milletvekilleri toplu halde koltuklarından kalktı. CHP'li milletvekilleri, Bakan Dinçer'i protesto etmek için genel kurul salonunu terk ederken CHP grup başkanvekilleri Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi salonda kaldı. 

CHP ve Ak Parti milletvekilleri arasında tekme tartışması da yaşandı. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca'ya oturduğu yerinden seslenerek, "Sen bana tekme atmadın mı?" diye sordu. Karaca'da, "Attıysam ne olacak" diye yanıt verdi. Özel, "Tekme attığın için telefonla arayarak benden özür dilemedin mi?" diye tekrar Karaca'ya yöneldi ve üstüne yürüdü. Özel ve Karaca karşı karşıya geldiği sırada CHP ve Ak Partili milletvekilleri tarafından engellendiler. Bu sırada her iki partinin milletvekilleri kısa süreli tartıştı.

Öte yandan, yeni eğitim sistemi 4+4+4 ve tablet bilgisayar tartışmalarının sürdüğü sırada, arka sıralarda oturan bir Ak Partili bir milletvekilinin tablet bilgisayarıyla arapça yazı okuması dikkat çekti.



ÜK (ÜK/RT)