Eğitim-iş Sendikası Balıkesir Şubesi Başkanı Hüseyin Semirci ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Balıkesir Şube Başkanı Necati Bilgetürk, kendilerini Ankara'ya götürecek otobüsün polis tarafından engellendiğini söyledi. Saat 23.00'te Balıkesir'den Ankaraya hareket edecek otobüs gelmeyince, guruptaki vatandaşlar seyehat firmalarına telefon ederek otobüs bulmaya çalıştı. Ancak hiç bir otobüs gelmeyince 2 saate yakın bekleyen Eğitimi-iş Sendikası, ADD, Baro ve demokratik kitle örgütü üyesi ile vatandaşlar, evlerine dönmek zorunda kaldı.

Eğitim-iş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Semerci, "Ankara'daki cumhuriyet buluşması için arkadaşlarımızla sözleştik. Yola çıkmak için yaptığımız organizasyon emniyetten aracımızın sürücüsüne yapılan telkin sonucu engellendi. Bu yurttaşların seyehat etme özgürlüğüne açıktan bir saldırıdır. Her türlü kanunsuzluğu yapanlara hoşgörü gösterilirken, Cmhuriyet Bayramı'nı milletin en büyük bayramını kutlamak isteyenlere karşı böyle bir engelleme çabasını anlamak mümkün değildir. Tarih bunu gelecek kuşaklara kötü bir örnek olarak gösterecektir. İnsanların bayramı kutlamasını engelleyen anlayışı kınıyorum" dedi.

ADD Balıkesir Şube Başkanı Necati Bilgetürk'te, "İçişleri Bakanlığı'nın antidemokratik uygulaması ile şu anda karşı karşıyayız. 2911 sayılı kanunun 3. maddesi bizi bağlıyor. Biz oraya cumhuriyetin 89. yılını kutlamaya gidiyoruz. Biz oraya gösteri yapmaya gitmiyoruz. Bu antidemokratik tutumu nedeni ile İçişleri Bakanlığını kınıyoruz" diye konuştu.

HD(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)