Festival alanına makam aracıyla giden Kılıçdaroğlu'na bir üniversite öğrencisi seslenerek, kendisiyle konuşmak istediğini söyledi. Üniversite öğrencisi, öğrencilere yönelik verilen bursların kesilmesiyle ilgili Kılıçdaroğlu'ndan yardım isteyerek, 'Kamu kuruluşlarının öğrencilere verdiği burs kesildi. Bundan haberiniz var mı? Anayasa Mahkemesi, bu konuda yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu konuda sizin bir planınız var mı? Neler yapıyorsunuz vicdanınız rahat mı?' diye sordu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise öğrencinin bu sorusuna "Bu konudan haberim var. Belediyelerin burs vermesi için de kanun teklifi verdim" diye yanıt verdi.

Festivalde açılış konuşması yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu. Bandırma’nın bağrında aydınları barındıran bir ilçe. Bandırmalıların ise Kuvay-i Milliye ruhu taşıyan insanlar olduğunu söyledi. Kültür ve sanat alanında yapılan çalışmalara değer verilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Minarelerimiz, camilerimizi yapanlar da sanatçıdır. Resim yapan, roman yazan, piyano çalan da sanatçıdır. Sanat dünyası çok zengin ve görkemlidir" dedi.

KILIÇDAROĞLU, ŞEVVAL SAM’A ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Konuşmasının ardından sahne alacak olan şarkıcı Şevval Sam’a da övgüler yağdıran Kılıçdaroğlu, "Şevval Sam, muhteşem bir ses, muhteşem bir sanatçı, muhteşem bir fiziktir. Kendisini daha önceden birkaç kez dinledim. Şevval Sam’ı sizlerle bir kez daha dinlemek benim için büyük bir mutluluk olacak" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından sahne alan Şevval Sam, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği’nden eserler seslendirdi. Şevval Sam konserini Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra yaklaşık 3 bin kişi izledi.



EÖ,FK (FK/RT)