Gelibolu yarımadasında geçen 7 Haziran’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile açılışını yaptığı, 80 milyon lira harcama ile inşa edilen 8 bin 616 metrekare kapalı alanı bulunan Çanakkale Destanı tanıtım merkezindeki 11’inci odaya, CHP'li vekillerden tepki geldi. AK Parti hükümetinin yaptığı hizmetlerin anlatıldığı sinevizyon gösteriminin yapıldığı odanın AK Parti odası olduğunu iddia eden CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ile Ali Sarıbaş, “Bu odada siyasi empoze vardır” ifadelerini kullandı. CHP’li vekiller Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın kendi propagandalarının yapıldığını önü sürüp, similasyon merkezi ziyareti ardından gezdikleri 11’inci oda ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

SOYDAN, “GÜZELLİKLERE GÖLGE DÜŞÜRÜYOR”

Merkezdeki son odanın tüm güzelliğe gölge düşürdüğünü savunan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, “Son bölüme gelindiğinde yüreğimiz burkuldu. Bu gezide Çanakkale ruhunun ortaya çıkarıldığını görmedik. O ruh buraya verilmemiş. Çanakkale’deki direniş ruhunun, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yüreğini ortaya koyup emperyalistlere karşı şehit olanların ruhunu burada göremedik. Ama en son her şeye birileri sahip çıkmış. Cumhurbaşkanı ve Başbakan sanki her şey onların eseriymiş gibi bu ülkeyi sahiplenmişler. Ziyaretçiler burada bunu zannedebilir. Ama burayı gezenler Meclise geldiğinde sahiplenmiş gibi görünenlerin, Atatürk ve İsmet İnönü'ye nasıl saldırdıklarını. Mustafa Kemal ve İnönü'ye nasıl küfür ettiklerini, küfür edenleri nasıl alkışladıklarını görürler. Burada ne Cumhurbaşkanı, ne de Başbakan samimi görünmüyor. Sen Atatürk'e, İnönü'ye küfür edeceksin. Sen bu Cumhuriyete küfür edeceksin. Ve 100'üncü yıl deyip bu Cumhuriyeti yıkmak için uğraşacaksın, utanmadan gelip buralara sahip çıkıyormuş gibi görüneceksin” dedi.

SARIBAŞ, “TARİH SİYASETE ALET EDİLMEMELİ”

CHP’li bir diğer milletvekili Ali Sarıbaş da, “Böyle bir tarihi dokunun, siyasete alet edilmemesi gereken bir konu olduğu gerçektir. Bu güne kadar gelen tüm siyasal iktidarların özen gösterdiği bir konuya AKP özen göstermedi. 11’inci odada Cumhurbaşkanı’ndan başlayıp Başbakan'ın eşleri ile kendi propagandalarını yaptığını gördük. Bu insanlara yönelik bir beyin yıkama metodudur. Siyasi empoze vardır. Siyasetçiler hükümetler gelip geçicidir. Burası bir devlettir. Devletin de büyük bir anlamı vardır” diye konuştu.



ES(İÖ/AAA)