"Hakikaten sayın İlker Paşa'mızın anlattığı olaylar karşısında kanımız dondu. Burada cereyan eden hukuksuzluklardan dolayı utanç duyuyorum. Bu hukuksuzluğu bir an önce sona erdirsinler."

CHP miletvekilleri Kamer Genç, Tufan Köse ve Veli Ağbaba Silivri Cezaevi'nde Ergenekon Davası'nda tutuklu yargılanan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ı ziyaret etti. Cezaevindeki ziyaretin ardından Ergenekon Davası'nı da izleyen CHP'li milletvekiller duruşma salonunda tutuklu sanık CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile de bir süre sohbet etti. Duruşma salonunun önünde konuşan Kamer Genç, "Burada cereyan eden hukuksuzluklardan dolayı utanç duyuyorum. Burada bir mahkeme yok. Masum bir takım insanlar bu kampa toplatılmış ve bunlara insanlık tarihinde tek emsali görülmemiş işkenceler yapılacak şekilde yargılamayla karşı karşıya bırakılıyorlar. Şimdi anlaşılıyor ki burada görev yapan hakimler maalesef burada hakka, adalete, hukuka uygun bir karar vermekten çekiniyorlar. Bunu söyleyecek Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. TBMM'de eğer vicdan sahibi milletvekilleri orada vicdanlarının sesini dinliyorlarsa hiç olmasa meclis tatile girmeden hiç olmazsa şu hukuksuzluğu bir an önce giderecek yasal düzenlemeleri yapmaları zorundadır" dedi.

KAMER GENÇ HAKİMLERE SESLENDİ

Genç, "Arkadaşlarımız 3 senedir içerde suçlarını bilmiyorlar. Türk silahlı kuvvetlerinin en üst komutasındaki Genelkurmay Başkanı (İlker Başbuğ) 6 aydır içerde suçu nedir bilmiyor. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bu kadar uluslararası düzeyde itibarsızlaştırılan bu davranış biçiminin bir an önce sona erdirilmesi lazım. Ben burada görev yapan hakimlere de sesleniyorum. 'Arkadaş, sizinde çoluk çocuğunuz var. Yani burada bu insanları haksız yere tutuklu tutarken en azından bunlara karşı yani bir göreviniz var. Nedir bunların suçları? Bunu açıklayın da bu insanlarda anlasınlar. 'Ya ben buraya geldim ama şu suçum var'. Ama sizin de çoluk çocuğunuz var. Yarına toplum içine bu çocuklarınız nasıl gezecek? Demezler mi ki 'Ya arkadaş senin baban bu kadar masum insanı şu kadar zaman sebepsiz yere tutukladı'. Onun için ben hakimlere diyorum biran önce buradaki bu hukuksuzluğu bir an önce sona erdirsinler" diye konuştu.

"BİZ HUKUKUN GEREĞİNİZ İSTİYORUZ"

Genç, "İlker Paşa kendi ile ilgili düzenlenen iddianameyi anlattı. Hiç birisinde de hiçbir doğruluk payı yok. Kendisi silahlı terör örgütünün başı olarak gösteriliyor. Güya hükümete karşı kara propaganda yaptığı söyleniyor. Hiçbirisinde de tutuarlı bir delil olmadığını zaten kendisi de o iddiaları o kadar gülünç görmüş. Mahkemede savunma yapmaya ihtiyaç duymadım. 'Bu kadar gülünç şeylere karşı ben de savunma yapsam derler ki bu da ciddi iddialar onun için savunma yapmadım' hakikaten sayın paşamızın anlattığı olaylar karşısında kanımız da dondu. Bu iddiaları yazan hakim ve savcılardan bu hukuk adamı olarak biz hukuk gereğini istiyoruz" şeklinde konuştu.

"İLKER PAŞA TUTUKLULUĞUNU DA MEMLEKET SAVUNMASINA BİR HİZMET OLARAK GÖRÜYOR"

"Hukuk işlesin istiyoruz" diyen CHP'li Tufan Köse de, "İlker Paşa tutukluluğunu da memleket savunmasında bir hizmet olarak görüyor" ifadelerini kullandı. Köse, "Keyfilik ve hukuksuzluk bu adalet ve kalkınma iktidarı döneminde salgın bir hastalık gibi yayıldı. Buradaki hakimlerde gerçekten hakim olmayıp Türkiye'yi dönüştürme projesinin ajanlarıdır. Gerçek bir yargılama yapılamamaktadır. Sadece bir tiyatro oynanmaktadır. Ülkesini ve yurdunu sevmekten başka hiçbir suçu olmayan bütün aydınlık yüzlü insanlar Silivri'de hukukun giremediği bu mahkemelerde yargılanmaktadırlar. Biz bu komedinin bir an evvel sonlandırılmasını istiyoruz" dedi. "Hakimlere ajan mı diyorsunuz?" sorusu üzerine Köse, "Ajan görevli demektir. Kamu personeli demektir" diye açıklama yaptı. Uzun tutukluluk sürelerini eleştiren CHP'li Veli Ağbaba da hukukun ve adaletin işlemesini istediklerini dile getirdi. CHP'li vekiller daha sonra tutuklu yargılanan gazetecileri ziyaret etmek için tekrar Silivri Cezaevi'ne giriş yaptı.