Akhisar Zeytin Pazarı’nı gezen CHP Manisa milletvekili Özgür Özel, üreticilerin sorunlarını dinledi. Üreticiler, yağlık zeytinin 65 kuruş, kırmalık yeşil zeytinin 1 lira 25 kuruş, salamura yapmak için en iyi zeytinin 2 lira, sofralık olarak geçen yıldan hazırlanan zeytinlerin de boylarına göre 1.5 lira ile 2.5 lira arasında satıldığını belirtti. Üreticiler, bu fiyatlarla evlerine ekmek götüremediklerini söyledi.

Manisa CHP Milletvekili Özgür Özel, zeytin hasatının başladığı günlerde, iktidar milletvekilleri ile Akhisar Ticaret Borsası’nın düzenlediği zeytin şenliklerine katıldıklarını hatırlattı. Özel, "Ballıca beldesinde birlikte söz verdik. 'Sofralık zeytine en az 30 kuruş prim verilmesi için birlikte önerge vereceğiz. Primi almadan Akhisar’a gelmeyeceğiz' dedik. Fakat ne yazık ki iktidar partisinin o gün Ballıca beldesinde söz veren milletvekilleri bu cesareti gösteremediler. İşte durum ortada. Bu pazarda görüştüğümüz üreticilerin hiçbiri memnunum demedi" diye konuştu.

Özgür Özel, zeytin fiyatlarının üç yıl önceki seviyesinde olduğunu hatta yer yer daha düşük rakamların ortaya çıktığını kaydetti. Özel, "Ama gübre artmış, mazot artmış, işçi ücreti artmış. Bunun altından bu üretici nasıl kalkacak? Burada 2 lira 3 lira olan zeytin, marketlerde 10 lira 15 lira" dedi. Özel, üreticilere verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. Özel, "Zeytinyağının litresi 5 lira iken, motor yağı bile 10 lira olmuş. Zeytin ve zeytinyağında rakibimiz olan ülkelerde olduğu gibi mutlaka zeytine ve zeytinyağına istenen primlerin verilmesi gerekiyor. Zeytine 30 ila 50 kuruş arasında, zeytinyağına da 1 lira prim verilirse üretici başta olmak üzere bu sektörde olan kişiler biraz rahat nefes alabilirler" diye konuştu.