Tiritoğlu Parkı'nda düzenlenen kampanyaya CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen ve çok sayıda partili katıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin gariplikler ülkesi olduğunu savunan CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, vatandaş iradesiyle milletvekili seçilenlerin cezaevinde tutuklu olmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Seçmenin sandıktaki iradesinin Meclis'e yansımadığını ifade eden Horasan, "Bu, 'Biz demokrasiye yöneliyoruz' diyen bir ülkenin ayıbıdır. Şu anda Meclis'te olması gerekirken hapiste olan milletvekillerimiz Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın serbest bırakılıp, Meclis'teki asli görevine dönmesi için imza kampanyası başlattık" dedi.

Ak Parti hükümetinin baskı ve sömürü sistemine devam ettiğini ileri süren Horasan, "AKP, baskı yapmazsa, halk haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı direnecek. Çünkü halkımız yoksulluk içinde kıvranıyor. Kentler ve köyler işsiz vatandaşlarla dolup taştı. Üniversite bitiren 250 bin öğretmen adayının protestoları yürek dağlıyor. Ülkem yangın yerine döndü. AKP iktidardan düşecek ve gidecek. Baskıları bize vız gelir. Ülkedeki tüm olumsuzlukları baskıyla susturamayacaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tiritoğlu Parkı'na kurulan stantta CHP milletvekilleri Balbay ve Haberal'ın cezaevinden çıkarılarak serbest bırakılması için imza kampanyası başlatıldı. İlgi gören kampanya sonrası vatandaşlara lokma dağıtıldı.



YK(AÖ/CK)