"Salı günü grup toplantımızı milletimizle birlikte yapacağız" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak şunları söyledi:

"Bizi TBMM'nin yüce çatısı altında konuşturmayan, arkadaşlarımızı yerlerde tekmeleyen antidemokratik zihniyete karşı demokratik tepkimizi, salı günü Tandoğan’da ortaya koyacağız. Ancak bizim bu demokratik hakkımız AKP yetkililerinin zoruna gitmiş olmalı ki, hep bir ağızdan bize saldırmaya başladılar. Bu söylemleri çok önemsemiyoruz ama AKP’ye hükümet olduğunu da hatırlatıyoruz. 27 Mart Salı günü saat 13.30’da ülkemizin ve Ankara’mızın dört bir yanından CHP’li ve CHP’li olmayan binlerce insan o meydana akacaktır. Bu nedenle mitingimiz öncesinde, miting esnasında ve sonrasında yaşanacak her provokasyondan AKP sorumlu olacaktır. AKP demokratik tepkimizi karalamaya, küçümsemeye ve illegal göstermeye çalışacağına, hükümet olma sorumluluğunun bilinciyle hareket etmelidir."

'DUYURU AFİŞLERİ YIRTILDI' İDDİASI

Mitingi duyurmak için hafta sonu Ankara’da asılan davet afişleri, pankartları ve flamaların bir kısmının karanlık eller tarafından yırtılğını anlatan Toprak şöyle devam etti:

"AKP yetkilileri bize saldıracaklarına, afişlerimize saldıranları bulup hesap sorsunlar. En demokratik hakkımızı duyurmamıza izin vermeyen bir zihniyet, bu ülkeye nasıl demokrasi getirecektir? Bu miting bizim için onur, AKP için utanç kaynağı olacaktır. Partimiz demokratik tarihimizde bir ilk gerçekleştirerek grup toplantısını milletiyle birlikte, omuz omuza yapacaktır. Bu bizim için büyük bir onurdur. Ama aynı zamanda bu miting; TBMM çatısı altında bizi konuşturmayarak ve haklarımızı gasp ederek bizi bu eylemi yapmaya iten AKP için utan kaynağı olacaktır. Demokrasi tarihimiz bu olayı not edecektir. Biz CHP olarak çocuğunun hakkını ve ülkenin geleceğini düşünen eşit, bilimsel, parasız eğitimden yana olan herkesi 27 Mart Salı günü 13.30’da Tandoğan meydanında bekliyoruz. Çünkü eğitim sistemi bölünür ve kesintili hale gelirse, Türkiye dünyanın en geri ülkesi haline gelir."



DHA(MV/COŞ)