Kırıkkale İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Tekin, burada partililerle sohbet etti. Basın mensuplarının son terör saldırısıyla ilgili sorularını yanıtlayan Tekin, şunları söyledi:

"CHP Genel Başkanı bu manzarayı gören ve aynı zamanda bütün şehit ailelerine giden bir insan. Bu şehitlerin bir yerde sonlanması gerekiyor. Ana muhalefet olarak da Genel Başkanımız, Başbakan'a gitti. Aslında dünyada tersi olarak iktidar muhalefete gider ama biz kendimizi sorumlu hissederek CHP Genel Başkanı, Başbakana giderek bu terörün sonlanması için yapılması gereken ne varsa CHP olarak katkı sunmayı ifade ettik. Bundan sonraki süreç tamamen iktidara aittir. İktidar elinde hangi yol haritası var, neleri kullanacak hiçbir bilgimiz yok. Son 10 yılı baktığımızda bu konular çok ihmal edilmiştir. İnşallah Türkiye de bu son olur diye umut ediyoruz. Bizim ana muhalefet olarak yapmamız gereken iş, parlemonta da terörün bitmesi konusunda bir destek istenecekse bu konuda destek vereceğiz."

İHMAL VAR

"Son saldırıyla ilgili bir zaaf var mıdır?" sorusuna ise Tekin, şu yanıtı verdi:

"Sadece 8 kişinin şehit olmasında değil bugüne kadar bütün şehitler konusunda elbet de mutlaka hatalar, eksiklikler ve büyük ihmaller vardır. Bu karakollar biliyorsun yeniden yeni teknolojiye göre yapıldı. İnsansız hava araçları var. İstihbarat örgütleri vardır. Belki bu bütün teknolojinin imkanlarına rağmen önlenememiştir. Burada mutlaka eksiklikler, zaaflar, hatalar vardır. Bu durumda devletin kurumları önümüzdeki günlerde tespit edeceklerdir."

Kırıkkale’nin Hüseyin Kahya parkında oturan emeklilerle bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Tekin, esnafı da ziyaret etti. AK Parti il binası önünde oturup çay içerek esnaf ile sohbet eden Tekin, daha sonra kentten ayrıldı.



EG(FK/SS)