Adana'da Alevi Bileşenleri tarafından düzenlenen aşure etkinliğinde konuşan Gürsel Tekin, Kerbela'nın insanlar için zulüm ve haksızlığa karşı duruşun sembolü olduğunu söyledi. Tarihin acı gerçeklerle dolu olduğunu belirten Tekin şunları söyledi:

"Dinimizin adı barıştır. Yurtta sulh, dünyada sulh anlayışımız, dinimizin de emridir. Bugün çevremizde yaşanan insanlık dramlarına da karşıyız. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Filistin'de Filistinliler'in bağımsız bir devleti olmalıdır. Suriye'de akan kan kardeş kanıdır. Hangi taraftan olursa olsun Süriye'de akan kan Müslüman kanıdır Suriye, Kerbela olmasın, istiyoruz. Suriye'de ne Kerbela olsun, ne şehit Hüseyin olsun, ne de Yezit olsun istemiyoruz. Biz, hiç bir zalimin yanında değiliz. Zulmün iyisi kötüsü olmaz. Kimden, nereden ve nasıl olursa olsun zulüm zulümdür."

'KERBELA BUGÜN HER YERDE'

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez de, Kerbela'nın bugün dünyanın her tarafında yine yaşandığını savundu. Sorunları ile başbaşa kalmış bir toplum olduklarını ileri süren Geçmez, "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'Şükürler olsun imam-hatipler özgürlüğe kavuştu' diyor. Sayın Arınç'a sözüm var; bir gün biz de şükürler olsun deriz ki, bu cemevleri Aleviler'in inanç merkezi, ibadethaneleri olacaktır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz , sevilen türkülerini seslendirdi. Meydanı dolduran binlerce yurttaş Akkiraz'ın türküleriyle coştu.

"BU DEVLETİN ADALETİ YOK ANAM"

Adana Büyükşehir Belediyesi eski binası yanındaki Abidin Dino Sanat Parkı'nda 4 gündür açlık grevini sürdüren Yüreğir Sebze Hali esnafını da ziyaret Gürsel Tekin, greve destek için parkta bulunan esnaf ailelerine, "Devletin adaleti olsa bunlar olur mu? Devletin adaleti yok anam. Keşke adaletli bir devlet olsa" sözleriyle tepki gösterdi. 

MKA,CK(BY/COŞ)